I neste uke kan vi få en ny PlayStation

Flere spor av superslank PS3.

18. september 2012 06:57

(PressFire.no): I sommer lekket mystiske bilder av det som angivelig viser en helt ny og redesignet PlayStation 3-modell. 

Den er enda slankere enn Slim-maskinen som Sony oppgraderte det første PS3-designet med i 2009. Mange regnet med at den nye konsollen ville bli annonsert på GamesCom-spillmessen i Köln forrige måned.

Det skjedde imidlertid ikke.

Super Slim-annonser

Nå har polske forhandlere forberedt seg på å begynne å selge denne nye og superslanke konsollen allerede neste uke. 

Det sammenfaller med Tokyo Game Show som går av stabelen denne uka. Sony vil sannsynligvis annonsere priser og lanseringsplaner for den nye PS3-en der, hvis rapportene fra Polygamia og TheSixthAxis stemmer.

Den polske nettsiden opererer med både dato, priser og spesifikasjoner, så Super Slim-spekulasjonene holder nå virkelig på å endre karakter - og bli en realitet.

I salg 28. september?

Den minste PS3-modellen, når det gjelder lagring, inneholder en 12 GB stor harddisk og vil koste 262 dollar omregnet fra polsk valuta. En 500 GB-versjon vil koste 393 dollar.

Polygamia skriver at butikkene har fått et informasjonsskriv der det heter at de nye PS3-ene kan havne i salg fra 27. september. 

Annonsematerialet fra Polen opplyser at Sonys konsoll er i butikkene dagen etter, den 28. september. 

Som vi ser ut i fra bildene, er toppdekselet i matt svart plast - med én del som er ruglete. Angivelig er dette en skyvbar luke plassert på toppen, der diskdrevet er flyttet.

Sonys Tokyo Game Show-pressekonferanse skjer natt til onsdag 19. september (norsk tid).

Slankekur ga salgsrekord

I 2009 kappet Sony ned på størrelsen til PlayStation 3-konsollen, og ble det en salgssuksess

Den første salgsuken til den da nye Slim-konsollen var faktisk den beste i løpet av spillmaskinens levetid på det punktet. Ettersom Sony har slitt med økonomiske problemer er nok det noe de gjerne vil forsøke å gjenta ved å lansere en enda slankere og potensielt, billigere, konsoll.

Dessuten nærmer julesalget seg. Microsoft har den bestselgende konsollen på markedet. I 20 måneder på rad har Xbox 360 solgt mest i USA.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3