Her er detaljene om PlayStation 4

Online-avgiften stod i liten skrift.

11. juni 2013 11:22

(PressFire.no): Etter Sonys pressekonferanse på E3 i går har de lagt de fleste kortene på bordet for sitt nye spillflaggskip, PlayStation 4.

De gikk rett i fletta på Microsoft og deres strenge restriksjoner og krav. Sonys USA-sjef Jack Tretton godtet seg på scenen da han fortalte at PS4 ikke krever noen nettilkobling, og at det er fryktelig enkelt å dele og selge brukte PS4-spill.  

Litegrann liten skrift finnes det likevel også hos Sony. Først og fremst at man må betale for medlemskap på PlayStation Plus-tjenesten for å få spille over nett.

Dette stod bokstavelig talt i liten skrift da de snakket om framtiden til PlayStation Plus i går, og ble snappet opp av blant andre Polygon.

Både tar og gir

I den nåværende generasjonen har det vært gratis å spille online på Sony-konsollene, noe som har vært flittig brukt som skyts fra PlayStation-fans kontra Xbox. Nå ser det ut som PlayStation Plus vil fungere mer på samme måte som Xbox Live.

Plus-abonnementet vil være det samme som på nåværende konsoller. Prisen vil heller ikke endres. Den ligger nå på 119 kroner for 90 dager, eller 395 kroner for ett år.

Inkludert i abonnementet er direkte tilgang på en rekke spill, uten øvrige avgifter. Blant annet en av lanseringstitlene til PS4, bilspillet «DriveClub», vil fra starten av være gratis å spille for Plus-kunder. Dette skal attpåtil være en eksklusiv spesialutgave av spillet, kalt «DriveClub PS Plus Edition».

Følger ikke med PlayStation Eye

Sony avslørte i går kveld hvordan PlayStation 4 ser ut, at den kommer til jul, og at den vil koste 399 dollar. Xbox One koster til sammenligning 499 dollar. I Norge kan vi nok vente oss priser på henholdsvis fire og fem tusen kroner.

De har også lagt ut spesifikasjoner på innholdet i boksen, og innmaten i maskinen. Der Xbox One leveres med Kinect, må PlayStation-kunder kjøpe PlayStation Eye-kameraet separat.

Både kameraet og PS4-kontrollerne vil koste 59 dollar i USA, skriver Engadget.

Har 500 GB harddisk

I boksen følger det med én kontroller. Man får også med et headset (bestående av en enkelt øreplugg og mikrofon), samt HDMI- og USB-kabler, i tillegg til selve konsollen.

Blant spesifikasjonene for PS4 er en 500 GB harddisk, blu-ray-stasjon, en 8-kjerners «Jaguar»-prosessor fra AMD og 8 GB DDR5 minne.

Konsollen måler 27,5 x 5,3 x 30,5 cm, og veier 2,8 kg.

PlayStation 4 lanseres før jul i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3