«GT5» i 2009?

«Gran Turismo 5» kommer ut i år. Det står det i alle fall i en offisiell Sony-trykksak som ble delt ut under GamesCom.

25. august 2009 10:16

GamesCom sist uke bydde dessverre ikke på en lanseringsdato for bilsimulatoren «Gran Turismo 5».

Utviklerne hadde med seg en demo som viste skademotoren som endelg er på plass, og slapp samtidig en imponerende rekke detaljer fra spillet. Men ingen releasedato. Eller?

Her finner du alle GamesCom-sakene våre.

Sony stod og delte ut informasjon rundt spillet i boden sin, riktignok tekst på tysk, men det er én detalj der som ikke er til å misforstå eller kreve hovedfag i tysk: Slippdato - 4. Quartal 2009.

(Se utsnitt fra denne brosjyren ved å klikke på bildet under).

MER GT-NYTT I SEPTEMBER

Brosjyren er ekte nok den - altså ingen Photoshop-påfunn denne gang i forbindelse med et hett spillrykte.

Men spørsmålet er heller om dette er slurvete faktasjekk fra Sonyavdelingen i Tyskland før man gikk i pressen med denne propagandaen - eller kommer faktisk spillet i år?

Tokyo Game Show er neste sjanse for å få en butikkdato fra utviklerne i Polyphony Digital, og de har da også varslet sin ankomst til spillmessen på hjemmebane.

TGS går av stabelen i slutten av september.

Kanskje denne magefølelsen vi skrev om før GamesCom startet viser seg å stemme, likevel?

Les også: «

Gran Turismo 5» vil inneholde 1000 biler.
Se også: Skjermbilder fra
«GT 5»

.

I forbindelse med lanseringen av en PS3 Slim og for å matche konkurrenten Microsoft sin bilsimulator, «Forza 3», hadde en «Gran Turismo 5» på PS3 før jul definitivt hjulpet på både konsoll- og spillsalget for Sony.

Spørsmålet er bare om spillet er ferdig. Man har holdt på med dette spillet i fem år, og et team på 150 personer har jobbet bakenden av seg for å gi fansen det de forventer. GT-serien har solgt over 50 millioner spill siden debuten i 1997.

Dessuten forbereder Sony seg på å slippe enda et Gran Turismo. GT kommer nemlig ut samtidig med lanseringen av PSPgo 1. oktober, og blir til og med gratis for deg som handler konsollen tidlig.

Kanskje Sony har ventet med å slippe håndfast informasjon om «GT5» for å la det meste av sommeren og høsten handle om PSP-strategien?

Slik burde alle spille «Gran Turismo 5» (video fra messegulvet på Gamescom):


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3