«Gran Turismo 5» inneholder 1000 biler!

Det spares ikke på noe når «Gran Turismo 5 ruller inn på PS3-konsoller en eller annen gang i fremtiden. Vi venter nemlig enda på en lanseringsdato.

19. august 2009 10:25

Mange hadde håpet at utviklerne i japanske Polyphony Digital skulle komme med konkrete opplysninger rundt en lanseringsdato for sitt «Gran Turismo 5».

Det hadde nok vært et ønske for Sonys del også, for å svare på konkurrenten Microsofts «Forza Motorsport 3» som kommer i oktober eksklusivt til Xbox 360.

Mens Sony sto på scenen under GamesCom og preket i går kveld, snek utviklerne ut en lang smørbrødliste over detaljene i «GT5» på sine hjemmesider.

Her finner du alle GamesCom-sakene våre.
Les også: Intervju med «Forza 3»-sjefen.

PS3-SIMULATOREN LAR VENTE PÅ SEG

Vi må fortsatt vente på en butikkdato, men en slags trøst får du på PSP når «Gran Turismo» slippes til PSP Go-lansering 1. oktober.

I går, under Sonys pressebrief på GamesCom-messen i Köln, kom nemlig gladmeldingen om du har planer om å kjøpe den nye PSP-modellen rett etter lansering:

Du får fullversjonen av spillet, helt gratis, om du registrerer deg mellom 1. og 10. oktober.

Les også: Flere detaljer rundt GT-gavepakken til PSP Go.
Les også: Lover skademodell i GT5. Betyr det ytterligere utsettelser?
Les også: Spreke GT5-rykter.

For å pirre appetitten ytterligere, kunngjorde Polyphony Digital en rekke detaljer rundt bilsimulatoren til PS3. Omfanget av spillet blir enormt. Finner du ikke bilmodellen du begjærer, er det noe alvorlig galt med deg.

For se bare her:

* Spillet vil inneholde 1000 kjøretøy - 830 standardmodeller, 170 nye modeller med full interiørmodellering der skader på bilen også responderer til innsiden av bilene.

* 60 baner er så langt bekreftet, men det forventes minst 20 til før spillet er ferdig.

* Spillet vil dessuten inkludere den mye omtalte skademodellen, for første gang i GT-sammenheng. Utviklerne lover en imponerende fysikkgjengivelse i møtet med en betongvegg eller konkurrerende kjøretøy.

* Online kan du både konkurrere, chatte og dele foto fra løpene. Dessuten kan du dele video på Youtube direkte fra spillet.

* Samspill mellom PS3- og PSP-konsollene blir viktig, for du kan kopiere video fra én av GT-versjonene over til den andre konsollen.

* Du kan nyte din egen musikk i spillet. Låter du har liggende på harddisken kan bli til spillelister mens du kjører billløp i GT5.

* Ved hjelp av PlayStationEye-kameraet kan du velge å bli overvåket for å få realistiske hodebevegelser på sjåføren din mens du spiller.

Her finner du alle detaljene rundt «Gran Turismo 5».

Flere opplysninger er lovet avslørt på Tokyo Game Show i september, oppgir utvikleren.

Se video fra messegulvet på GamesCom (fra Gamersyde):

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3