GRIN jobbet med Final Fantasy-spill

Før GRIN ble lagt ned jobbet de med nytt spill i Final Fantasy-serien.

20. august 2009 09:02

Da vi besøkte GRIN sine studioer i Stockholm tidligere i år, var det mye hemmelighold rundt et nytt spill studioet hadde begynt å jobbe med.

Det var flere deler av studioet vi ikke fikk lov å bevege oss i, og alt selskapet kunne si var at «Bionic Commando» hadde bidratt til kontakter i Japan.

Les anmeldelse av «Bionic Commando» her.
Les anmeldelse av «Terminator: Salvation» her.
Les intervju med «Bionic Commando»-produsenten her.
Les intervju med «Terminator: Salvation»-produsenten her.

HEMMELIGE TITLER

Nå kommer det frem, via Kotaku, at GRIN jobbet med et actionspill i Final Fantasy-serien.

Ifølge Kotaku har de sikre kilder fra tidligere ansatte i GRIN.

Kotaku mener ryktene om tittelen kom for flere måneder siden, men at det nå er konseptkunsten til kunstneren Peter Johansson og Tomislav Spajic som bekrefter eksistensen av prosjektet.

Bildene er navngitt under tittelen «Fortress», men Kotaku skriver at det sannsynligvis var et spin-off-spill fra «Final fantasy 12».

Ifølge CV’en til Spajic jobbet GRIN også med et spill under navnet «Cult».

Se alle bildene her.


Les også: Grin legger ned.

At Square Enix får et vestlig studio til å lage et actionspill i Final Fantasy-serien er i tråd med selskapets nye satsing i vesten.

Les også: Se de første levende bildene fra «Final Fantasy XIV».

Tidligere i år kjøpte de Eidos i et ledd for å utvide sin satsing på det vestlige spillmarkedet.

Om et Eidos-studio nå tar over utviklingen av Final fantasy-tittelen er ukjent, men det ville vært overraskende om det ikke skjer. Spesielt med tanke på at GRIN bare hadde jobbet med tittelen i noen måneder.

GRIN ga tidligere i år ut «Bionic Commando» og «Terminator: Salvation», men måtte nylig legge ned grunnet dårlig salg og økonomi.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3