«Gran Turismo 5» er ikke nærmere målstreken

De som trodde at utviklingen av PS3-bilsimulatoren «Gran Turismo 5» nå hadde kommet til poleringsstadiet må tro om igjen.

3. mai 2010 12:06

Det er noe sånt som et par år siden de mest optimistiske av oss begynte å vente på et ferdig «Gran Turismo 5» – spillet som har vært i utvikling i over fem år og har kostet minst 60 millioner dollar å lage.

- Tatt i betraktning størrelsen og skalaen på spillet, syns jeg det er en temmelig liten sum, fortalte spillregissør Kazunori Yamauchi i et intervju med Autoweek på tampen av 2009.

Nå har han åpnet munnen igjen for å fortelle om status på utviklingen. Og det er dårlig nytt for de som hadde regnet med en viss progresjon siden sist gang han fortalte hvor landet lå i forhold til «Gran Turismo 5».

Les også: Vår anmeldelse av «Gran Turismo» (PSP).

STATUS QUO FOR «GT5»?

I januar sa Yamauchi nemlig til USA Today at utviklerne i Polyphony Digital var omtrent 90% ferdig med spillet, og at man nå skulle bruke de neste månedene på å jobbe med de resterende 10% samt polere spillet.

Nesten fire måneder etter USA Today-intervjuet, og bilbloggen Inside Line (via fansiden GT Planet) har gjentatt spørsmålet fra den gang.

Dette intervjuet ble gjort i slutten av april. Det er ikke bare selve spørsmålet som har en viss gjentagelsesfaktor tilbake til januar, for hør bare på hva Yamauchi sier:

- «Gran Turismo 5» er omtrent 90 % ferdig. På nåværende tidspunkt er det omtrent 140 personer som jobber med spillet, sier han.

Spillet hadde faktisk en liten periode et fastspikret lanseringsvindu, i hvert fall for Japans vedkommende. Men plutselig ble en mars-release erstattet med et stort spørsmålstegn etter det utviklerne selv beskrev som et problem de hadde møtt på oppløpssiden i utviklingen. Dette problemet gjorde at man i januar utsatte spillet - igjen.

Nå er det usikkert når spillet faktisk kommer ut i hyllene, men det har vært spekulert i at det kan dukke opp i november eller desember.

De stadige utsettelsene har både ført til at fansen begynner å bli kraftig utålmodig og har fostret noen vittigheter på Polyphony Digitals bekostning. Som blant annet PressFires aprilsnarr i år.


«Gran Turismo 5» kommer (kanskje) ut i år, bank i bordet, og blir da eksklusivt for PlayStation 3.


Den hittil ferskeste traileren fra spillet:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3