- Vi håper på «Gran Turismo 5» før jul

Sony-topp med mer dårlig nytt rundt Polyphony Digitals gigantproduksjon. Ikke hold pusten i påvente av PS3-bilsimulatoren…

2. februar 2010 11:24

Mengden av dårlige nyheter rundt «Gran Turismo 5» ser ikke ut til å stanse med det første.

For to uker siden tikket det ut meldinger om at den japanske lanseringen, opprinnelig planlagt til mars, var satt på vent. Årsaken som da ble oppgitt var at utviklerne i Polyphony Digital hadde støtt på «produksjonsmessige problemer» på oppløpssiden.

Spillet, som først ble annonsert på E3 i 2006 og vært i produksjon de siste fem årene, har hatt en særdeles trøblete, lang og dyr utvikling. Spillet har ifølge regissør Yamachi kostet 60 millioner dollar å lage. Og taksameteret ser ikke ut til å stanse med det første.

- SONY MÅ GI EN DEADLINE!

En Sony-topp i Portugal, James Armstrong, heller nå mer kaldt vann over GT-fansen.

Armstrong sier til spanske Canaris Al Dia (via GT Planet) at man «håper spillet er ute en gang til høsten, før jul».

Ikke overraskende slår han fast at en konkret lanseringsplan for spillet enda ikke eksisterer.

Hvorfor Armstrong likevel velger å snakke om temaet, får nesten bli opp til Sony internt å finne ut av - men dette er nok til å skake opp PS3-eiere som har ventet lenge på dette bilspillet.

Se også: Skjermbilder fra «GT5».

Med nyheter om at PS3-simulatoren fortsatt kan være flere måneder unna, er det kanskje på sin plass å minne om at Turn 10s Xbox 360-simulator har klart å få ut tre Forza Motorsport-spill på tiden Polyphony Digital har brukt mellom «Gran Turismo 4» og «GT 5», om man ser bort fra det relativt forglemmelige «Gran Turismo» på PSP som ble sluppet i fjor høst.

Kommentarfeltet på fansiden GT Planet bobler over av kraftige meninger etter dagens nyheter.

- Begynner virkelig å miste tålmodigheten. Hvis dette er sant så kommer jeg til å bytte inn PS3'en og spillene for å kjøpe en 360 og Forza 3, skriver brukeren GT Fanatec i kommentartråden.

- Hvis det ikke slippes før sommeren, kommer jeg ikke til å kjøpe GT5. Jeg kan ikke fatte hvordan et spill som nesten var ferdig i fjor trenger 12 måneders utsettelse! Sony må gi dem en DEADLINE, for dette begynner å bli en VITS! Husk: Dette var planlagt som en lanseringstittel, skriver IREWolfman.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3