«Gears 3» inspirert av «BioShock»

Gears of War-sjefen røper at det neste spillet i serien vil inneholde «lette rollespillelementer».

14. mai 2010 15:26

Det er ikke første gang Cliff Bleszinski snakker om at rollespillelementer og skytespill er en kombinasjon som fungerer og fortsatt fascinerer Epic Games’-spillregissøren. I et intervju med Gamasutra røper han at «Gears of War 3» vil inneholde noen slike rollespillelementer.

- Skytespillene jeg har likt nylig er titler som «BioShock», som hadde noen lettere RPG-elementer, samt «Borderlands» - et spill jeg fortsetter å skryte av, sier Bleszinski til Gamasutra.

Det som kjennetegner begge disse spillene – og som kanskje gir oss en viss indikasjon på hva Epic Games jobber med til «Gears of War 3» – er at du opparbeider deg bedre egenskaper til for eksempel å skyte etter hvert som du bedriver den slags aktivitet i spillet. Du øker i nivå, forbedrer rollefiguren din og tilegner deg større treffsikkerhet.

Les også: Lover en høydramatisk slutt i Gears-triologien.

INSPIRERT AV RESIDENT EVIL

Interessant filosoferer Cliffy B, som han tidligere insisterte på å bli kalt, om hvordan ulike spill i denne sjangeren «kryss-bestøver» hverandre; hvordan inspirasjonen fra ett spill forplanter seg til et annet skytespill.

I Gears-serien har det ført til at han og resten av studioet både har blitt inspirert og har inspirert andre utviklere, røper Bleszinski.

- Gears var inspirert av Resident Evil-serien, «Resident Evil 5» var så igjen inspirert av Gears. I fremtiden vil man kanskje se elementer fra flere rollespill (RPGs) eller «Heavy Rain» sin narrative stil forplante seg inn i sjangeren, fortsetter han.

Han tar seg også tid til å dele ut en porsjon skryt til BioWares' Mass Effect-spill som han omtaler som Star Wars for en ny generasjon.

- Mass Effect er et RPG for meg, med det coverbaserte skytesystemet. Jeg tror det er en forklaring på hvorfor det har blitt så suksessrikt: Fordi spillere elsker Gears, sier han ubeskjedent nok.

- Det er noe som minner om Gears, men som har ytterligere dybde og en annerledes setting. Det er Star Wars for en ny generasjon. Og inkluderingen av at man potensielt kan ha sex i spillet, er også veldig virkningsfullt.

Bleszinski er for tiden ute og snakker varmt om «Bulletstorm», spillet som det polske People Can Fly («Painkiller») står bak. Epic Games eier dette studioet og EA skal distribuere det futuristiske skytespillet som er lagt til en fiksjonell verden i det 26. århundret.

Les også: De første detaljene fra «Bulletstorm».
Se også: Fersk trailer fra «Bulletstorm».

I «Bulletstorm» spikres handlingen temmelig umiddelbart. Du er den mest effektive i den hemmelige spesialstyrken Dead Echo og får et ullent oppdrag: Å snikmyrde en mann du blir fortalt er ansvarlig for flere tusen uskyldige menneskers liv. Du nekter å godta ordre og rømmer. Ti år etter, og historien fortsetter. Da møter vi hovedpersonen Grey igjen, da som en fordrukken rom-pirat.

Skytespillet har et tungt fokus på belønning. Treffsikkerheten åpner nye våpen, og dermed nye måter du kan angripe på.

«Gears of War 3» slippes eksklusivt til Xbox 360 i april 2011. «Bulletstorm» er også planlagt utgitt i 2011, og kommer ut til PS3, Xbox 360 og PC.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3