Ny Epic-tittel: «Bulletstorm» avslørt

Nytt skytespill er på vei fra skaperne av «Gears of War» og «Painkiller». Spillet er ventet lansert til neste år, på flere plattformer.

12. april 2010 10:19

Epic Games og utviklerne bak «Painkiller», People Can Fly, forbereder et nytt skytespill som skal være ferdig neste år. Resultatet er «Bulletstorm», et spill som blir brettet ut i det nyeste Game Informer.

Abonnenter som først fikk kloa i dette spillmagasinet, fyrte opp scannerne sine og formidlet de første bildene samt et stort intervju med de involverte partene. Dermed har Epic ikke bare ett aktuelt spill på gang, etter lekkasjene rundt «Gears of War 3» som vi skrev om like før helgen.

Ifølge Game Informer kjøpte Epic Games opp dette spillstudioet etter å ha sett «Bulletstorm» bli demonstrert.

INGEN CO-OP

«Bulletstorm» kan også vise seg å bli et hett samtaleemne når spillregissør Cliff Bleszinski hos Epic gjester talkshowet til Jimmy Fallon i kveld amerikansk tid.

I tillegg blir han nok også spurt om de ferske «Gears of War 3»-opplysningene som dukket opp etter en lekkasje på Xbox LIVE i forrige uke.

Dette er et futuristisk skytespill som EA skal distribuere. «Bulletstorm» er lagt til det 26. århundre.

I intervjuet med Game Informer, forteller Adrian Chmielarz som er creative director og en av grunnleggerne i studioet, at det første oppdraget du møter setter premissene for resten av handlingen.

Du får, i kraft av å være den mest effektive i den hemmelige styrken Dead Echo, i oppdrag å snikmyrde en mann som visstnok har ansvaret for flere tusen uskyldige menneskers liv. Alt for å prøve å bevare ro og orden i Confederation of Planets – som er den mest mektige organisasjonen i galaksen. Men ting er ikke nødvendigvis riktig fullt så enkelt.

- Det er veldig vanskelig for meg å snakke om handlingen, for den er full av tvister, forteller Adrian Chmielarz til Game Informer.

- Men noe går galt, og det viser seg at fyren som du skulle drepe i virkeligheten ikke er en skurk. Han er faktisk en veldig bra mann.

Grey, altså hovedpersonen i spillet, nekter å gjennomføre ordre og rømmer. Ti år etter møter vi han igjen, og da som en fordrukken rom-pirat.

Utviklerne bekrefter overfor Game Informer at spillet vil inneholde en flerspillerdel online, men ikke et samarbeidsmodus (co-op) i enspiller. Dette fordi det fokuseres tungt på historie og ferdighetsaspekter underveis - der du skal kunne mestre oppgavene uten å tenke på andre spillere som løper i veien for deg og målene.

Du belønnes for treffsikkerheten på en måte som kan minne litt om fjorårets «Borderlands». Kreative måter å knerte fienden gir deg flere poeng, som igjen kan brukes til å oppgradere våpensamlingen. Nye våpen åpner for flere måter å angripe på, og slik fortsetter runddansen.

«Bulletstorm» lanseres til PlayStation 3, Xbox 360 og PC i 2011. Electronic Arts skal distribuere spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3