Går av som Activision-sjef

13. oktober 2023 16:10

(PressFire.no): Microsoft har omsider fått lov til å kjøpe Activision Blizzard – og kjøpet er nå gjennomført.

Det melder begge selskaper, som nå går ut med hilsninger til hverandre.

– Jeg har lenge vært en fan av de utrolige spillene og historiene som teamene deres har skapt, og beundret innvirkningen dere alle har hatt på spill, underholdning og populærkultur, skriver Xbox-sjef Phil Spencer i en epost til de ansatte i Activision og deres underselskaper.

Også Activision-sjef Bobby Kotick har sendt ut gratulasjoner, men varsler samtidig at det blir endringer om ikke lenge. Han går nemlig av som sjef til nyttår.

– Phil har bedt meg om å fortsette som administrerende direktør i Activision og rapportere til ham, og vi er blitt enige om at jeg skal gjøre det frem til utgangen av 2023, skriver Kotick i en mail til sine ansatte.

– Vi ser begge ser frem til å samarbeide om en smidig integrering for utviklingsteamene og spillerne våre.

Kotick har vært i Activision siden 1991 da han og Brian Kelly kjøpte selskapet. I årene etter har det vokst til å bli et av de største spillselskapene i verden, og utgir spill som «Call of Duty», «World of Warcraft», «Candy Crush», «Tony Hawk», «Guitar Hero», «Crash Bandicoot», «Spyro», «Hearthstone», «Diablo», «Overwatch», «Skylanders», «StarCraft». De eier også mange klassiske Sierra-spill.

Kotick har også blitt beskyldt for å ha fremmet en ukultur i selskapet, som har vært under etterforskning for trakassering og diskriminering på arbeidsplassen. Kotick selv skal ha ringt og truet en ansatt på livet – en seanse som endte med søksmål og forlik – han skal også ha visst om interne klager på ansatte, men ikke gjort noe med det.

Spencer sier han nå skal på turne rundt til de forskjellige studioene for å høste tilbakemeldinger og svare på spørsmål fra de ansatte. Microsoft har varslet at de nå starter arbeidet med å tilby Activision Blizzard sine spill på Game Pass og andre plattformer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3