Activision Blizzard har sparket og straffet over 80 ansatte for ufin oppførsel siden i sommer

Toppsjefen skal ha ønsket å holde tallene skjult.

17. januar 2022 19:52

(PressFire.no): Activision Blizzard har det siste halvåret en rekke ganger blitt anklaget for å fostre et arbeidsmiljø stappfullt av diskriminering og overgrep – noe toppsjef Bobby Kotick angivelig skal ha visst om i lang tid.

Det har endt i en mengde søksmål fra både arbeidstilsyn, investorer og ansatte.

Nå avslører The Wall Street Journal at selskapet har sparket hele 37 personer ansatte for uakseptabel oppførsel og gjort tiltak mot ytterligere 44. Dette etter en intern etterforskning.

Tallene skulle egentlig presenteres av selskapet i fjor, men Bobby Kotick skal ha stanset publiseringen fordi han mente det ville «få problemene til å se større ut enn det som aller​ede var kjent», ifølge avisen.

Siden sommeren skal mer enn 700 klager fra ansatte om uønsket adferd på arbeidsplassen blitt innrapportert.

Dette er tall Activision bestrider, der de mener flesteparten av klagene er av mindre graverende situasjoner, som kommentarer i diverse nettfora.

Activision Blizzard er ned nesten 30 prosent på børsen siden de første rapportene om etterforskning av selskapet, blant annet fra arbeidstilsynet i California, dukket opp i fjor sommer.

Sponsorer og partnere har i stor grad trukket seg ut fra selskapets e-sportsatsinger, mens det i forrige måned ble klart at LEGO avbrøt et samarbeid om planlagte «Overwatch»-sett over bekymringer om arbeidsmiljøet.

– Vi revurderer vårt partnerskap til Activision Blizzard på grunn av bekymringer rundt fremgangen som gjøres for å ta tak i de pågående anklagene om arbeidskulturen, sa den danske leketøysgiganten da.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3