GAME reddet fra konkurs

- Kjøpte spillkjeden for 9 kroner.

2. april 2012 09:54

(PressFire.no): Vi har skrevet om at Europas største spillbutikkjede, GAME, har hatt store økonomiske problemer. Så store, at de i forrige uke leverte inn en konkursbegjæring.

Men nå har det private investeringsselskapet OpCapita kjøpt selskapet ut av konkursen, og dermed reddet 333 butikker i Storbritannia og over 3000 arbeidsplasser.

I en pressemelding forteller de også at de kommer til å hente tilbake et lite antall ansatte i hovedkvarteret som i forrige uke ble sagt opp.

Detaljene i oppkjøpet blir ikke avslørt i pressemeldingen, men The Telegraph skriver at det trolig dreier seg om en symbolsk sum pålydende ett britisk pund – eller rundt 9 kroner med dagens kurs.

Det betyr at den nye eieren må ta med seg gjelden i selskapet. Oppkjøpet ble godkjent av de seks bankene GAME til sammen skylder rundt 85 millioner britiske pund, eller 765 millioner kroner.

Tidligere ble det antydet at en av kreditorene, Royal Scotland Bank, ville kjøpe kjeden selv. Nå er salget imidlertid godkjent, og det ble likevel til slutt OpCapita som endte opp med spillkjeden.

OpCapita spesialiserer seg på å kjøpe opp butikkjeder som sliter, for å snu trenden i positiv retning. I november kjøpte de den skakkjørte elektronikkjeden Comet for to britiske pund.

- Vi har sterk tro på at det er plass til spillbutikker i handlegatene og GAME er det ledende merkenavnet i Storbritannia, som er et marked med 2,8 milliarder pund i omsetning, forteller OpCapita-sjefen Henry Jackson i en pressemelding.

Mike Jervis fra PricewaterhouseCoopers, som fungerer som bostyrer, mener det nå vil bli mer stabilt rundt kjeden:

- Det gleder oss å sikre dette oppkjøpet og få inn mye trengt stabilitet for kunder, leverandører og ansatte i disse usikre tidene, sier han i en uttalelse og slår samtidig fast at GAME-navnet nå ikke vil gå inn i rekkene av butikker som forsvinner fra handlegatene på grunn av dårlige tider.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3