GAME raser utfor stupet

Over 300 butikker stenges i dag. Sjefen trekker seg med øyeblikkelig virkning.

26. mars 2012 16:34

(PressFire.no): I dag ble GAME offisielt satt under ekstern administrasjon, etter selskapet meldte at de ville gjøre dette sist onsdag. Samtidig ryktes det at et mulig salg av selskapet er på trappene.

Det er Royal Bank of Scotland som visstnok har lyst til å kjøpe seg inn i selskapet, som har over 1,4 milliarder kroner i gjeld. RBS er en av de største kreditorene hos GAME, og et oppkjøp vil sannsynligvis være enklere å gjennomføre når brorparten av gjelden ikke må innfris av en kjøper.

Stenger butikker, sjefen trekker seg

Redningen kan komme for sent for mange – i dag kommer det rapporter fra flere hold om at butikker over hele Storbritannia stenges. Over 300 butikker skal visstnok slaktes i løpet av kort tid ifølge MCVUK, og nettbutikken til kjeden er allerede stengt.

I administrasjonsperioden vil kundene heller ikke kunne benytte seg av gavekort eller oppsparte midler de har på sine kundekort (fra innbytte av brukte spill). Det er uvisst om disse noen gang vil kunne bli brukt.

Selskaper i Storbritannia som er satt under administrasjon er skjermet fra eventuelle søksmål eller rettslige tiltak.

Samtidig har sjefen i GAME, Ian Shepherd, trukket seg med øyeblikkelig virkning. I en epost til de ansatte på de britiske øyene sier han at Mike Jarvis har blitt utnevnt til administrator på vegne av selskapet PricewaterhouseCoopers.

- Det vil bli en vanskelig uke, men det beste dere kan gjøre nå er å støtte Mike og hans team og å gjøre det beste ut av situasjonen, sier Shepherd i eposten.

Ingen endring hos norske butikker så langt

Blant de stengte butikkene er flaggskipbutikken til GameStation i Birmingham. GameStation er en underdel av GAME med et større fokus på hardcore spillere, og det ryktes at disse butikkene er de første som vil ofres for å redde konsernet.

Om GAME skulle kollapse helt sies det at det vil være den største kommersielle fiaskoen i Storbritannia siden kjeden Woolworths gikk konkurs i 2009. Over 800 butikker ble lagt ned og 27 000 mistet jobben den gang.

Foreløpig ser det ut til at de norske butikkene fortsatt vil drives som vanlig. Ingen interne skriv har sirkulert om dagens hendelser så vidt PressFire vet.

På sine Facebook-sider skriver GAME Norge følgende:

- Vi følger så klart med på hva som skjer i England, men vi forsetter å jobbe som vanlig her i Skandinavia. Alle forhåndsbestillinger, gave-, trade-in- og bonuskort er trygge hos oss og vi lover å gi lyd fra oss god tid i forveien om dette skulle endre seg i fremtiden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3