Er GAME reddet?

Royal Bank of Scotland skal kjøpe selskapet i morgen, hevder kilder.

29. mars 2012 20:45

(PressFire.no): «Hardt vær» er ikke nok til å beskrive situasjonen til den britiske spillkjeden GAME for tiden. Etter mye om og men ble det klart at selskapet skyldte over 1,4 milliarder kroner, toppsjefen gikk av og konsernet ble satt under ekstern administrasjon.

De innhentede administratorene fra selskapet PricewaterhouseCoopers skyldte på ambisiøse ekspansjoner av virksomheten og en «uheldig» nærhet butikkene i mellom. PressFire vet for eksempel om plasser i Storbritannia som har hatt to spillbutikker vegg i vegg, og kjøpesentre med hele tre butikker fra GAME-kjeden.

Resultatet var en skikkelig oppvask, der en rekke overflødige butikker ble kappet. På én dag var 277 GAME- og Gamestation-butikker lagt ned, og 2104 mennesker mistet jobben – rundt 40 prosent av alle ansatte i den britiske avdelingen.

Redningen nær?

Som flere spekulerte i, mener MCVUK.com at det er Royal Bank of Scotland (RBS) som leder en gruppe banker i et oppkjøp av GAME. Til alt overmål har også OpCapita lagt inn et nytt bud på kjeden, etter deres forrige bud ble slått ned av nettopp RBS.

Det forrige budet var før oppsigelsene skjedde, og det er uvisst om det er justert opp eller ned som følge av dette.

Den amerikanske spillkjeden GameStop skal samtidig ha lagt inn bud på de tsjekkiske og iberiske (Spania, Portugal etc) avdelingene. Disse avdelingene har ikke blitt berørt av nedskjæringene.

Ifølge MCVUK er det RBS som står høyest i kurs, og dersom kreditorene skyter ned OpCapitas tilbud kan administrasjonsperioden være over allerede i morgen.

At det kriges om å få kjøpe er gledelige nyheter for de som fortsatt jobber i selskapet. Et oppkjøp vil sannsynligvis sikre jobbene til de aller fleste, samtidig som spillutgiverne igjen vil levere spill til kjeden.

De norske butikkene har vært helt skjermet for tumultene i Storbritannia den siste måneden, men det gjenstår å se hva som skjer dersom det kommer nye eiere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3