Forsmådde «Battlefield 3»-kunder saksøker EA

Ble snytt for spillbonus.

21. november 2011 09:39

(PressFire.no): Electronic Arts var ute og fristet med at de som kjøpte «Battlefield 3» til PlayStation 3 var de som kunne gjøre det beste kjøpet. Blant annet skulle «Battlefield 1943» være inkludert, helt gratis.

Dette ble annonsert under E3-spillmessen i sommer.

«1943»-bonusen ble det imidlertid ingen ting av. For samtidig med at spillet lå i butikkene, tikket det ut en melding på Twitter om dette. Og det som svar til en kunde som lurte på hvorfor «Battlefield 1943» ikke var med på spilldisken hans som han og mange andre trodde.

Lite overbevisende kompensasjon

Det er måten det skjedde på, uten en formell forklaring eller med ryddig informasjon, som kanskje provoserte aller mest.

EA er nå nemlig saksøkt over sine brutte løfter. Det er advokatfirmaet Edelson McGuire som tok ut søksmålet på vegne av flere forsmådde PS3-eiere, skriver Kotaku.

Som et plaster på såret skulle PS3-eierne i stedet får tilgang til de nedlastbare utvidelsene tidligere enn andre, het det etter at «BF3» var lansert. Kanskje ikke en reell kompensasjon, ettersom dette allerede hadde blitt annonsert av EA på et tidligere tidspunkt?

- Misledet kundene

Saksøkeren hevder at EA har «misledet tusenvis av kunder og profittert på å gi et løfte de ikke kunne, og aldri hadde en hensikt om å innfri».

Advokatene som representerer søksmålet fra disse «ofrene», hevder overfor Kotaku at målet med dette kun er å få det man var forespeilet – altså et eksemplar av «Battlefield 1943».

Dette nedlastbare spillet ble lansert til PlayStation 3 og Xbox 360 i 2009, via de digitale butikkene PS Store og LIVE Marketplace. En pc-versjon var lenge planlagt, men ble etter mye om og men skrapet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3