«Fable III» utsatt til PC

Xbox 360-versjonen lander i butikkhyllene først.

3. august 2010 09:41

Microsoft bekrefter overfor IGN at PC-versjonen av «Fable III» ikke vil bli lansert samtidig som til Xbox 360. Selskapet oppgir ingen grunn – eller en ny dato – men lover konkrete detaljer for de nye slipplanene med det første. Opprinnelig var vi forespeilet at PC- og 360-versjonene skulle slippes samtidig, men nå blir det altså endringer i planene.

- Konsoll- og PC-utgavene er nå på ulike tidsskjema mens vi fokuserer på å bygge opplevelser som er optimalisert for hver plattform, sier Microsoft i en kunngjøring som IGN viderebringer.

- Vi vil ikke annonsere en lanseringsdato for PC-versjonen nå, men forvent nyheter snart.

Spillets visjonære skaper, Peter Molyneux, begynte først å hinte om en PC-utgave av «Fable III» på GDC-messen i mars. Etter at Microsoft først hadde vært litt raske på labben og lagt ut et spillcover som røpet PC-ambisjonene i mai, kom omsider bekreftelsen fra offisielt hold like etter.

Det første «Fable» ble også utgitt til PC, mens oppfølgeren bare ble utgitt til Xbox 360. Et påstått lekket dokument ment for internt bruk i Microsoft, brettet ut planene om en økt satsning på PC-plattformen i tiden som kommer - der «Fable III» blir det første, store spillet i denne strategien.

I går lanserte Microsoft en applikasjon kalt Villager Maker som du finner på denne Xbox-nettsiden. Her kan de som forhåndsbestiller «Fable III» begynne å kreere innbyggere til spillbyen Albion. Programmet lar deg bestemme kjønn, navn og du kan avgjøre hvordan personen skal se ut.

«Fable III» lanseres til Xbox 360 den 26. oktober. Den nye PC-datoen er enda ikke kjent.

Se E3-traileren:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3