- «Fable III» starter en PC-offensiv

I et internt dokument signaliserer Microsoft en hissig satsning på PC-plattformen. «Fable III» markerer startskuddet.

22. juni 2010 17:30

Microsoft har angivelig sendt ut et dokument som er ment å forberede de ansatte på spørsmål vedrørende lanseringen av «Fable III», som både skal ut på PC og Xbox 360 denne høsten. Men skrivet ble litt mer offentlig enn det Microsoft hadde regnet med - for spillbloggen Kotaku hevder de har fått kloa i en kopi.

At det tredje Fable-spillet - i motsetning til «Fable II» - også kommer til PC, ble avslørt da noen i Microsoft var litt for kjappe med å legge ut det ferdige spillcoveret i mai. Like etter ble det bekreftet at Peter Molyneuxs neste faktisk blir tilgjengelig på begge Microsoft-plattformene.

Formen og innholdet i dette internskrivet er litt uvanlig, for Microsoft har selv klekket ut spørsmålene de kan bli stil overfor, samtidig som de selv prøver å besvare de på mest mulig korrekt vis. I tillegg avsløres en hissigere satsning på spill til Windows fremover.

- Signaliserer utgivelsen av «Fable III» til Windows en økt satsning på PC-spilling? Og hvordan er det annerledes denne gang sammenlignet med tidligere, da dere har snakket om PC-satsninger uten å tilby nok?, er noe av det Microsoft selv funderer på i skrivet.

PC-AVSLØRINGER PÅ VEI?

Og her er det riktige svaret - hvis talspersoner i Microsoft-organisasjonen skulle bli utsatt for denne typen spørsmål:

- Om man ser på inntekter, er Windows med klar margin den største spillplattformen i verden, så den er en utrolig viktig del av Microsofts forretningsområde. Fra kjerneutgivelser som «Fable III» til sosiale-, casual- og Facebook-titler, skjer det mer spillaktivitet på Windows enn noe annet sted.

- Windows 7 er en plattform i verdenseliten og du kan være trygg på at Microsoft har stor interesse av å bruke den som en plattform for fantastiske førstepartsinnhold. «Fable III», som kommer til Windows i tillegg til Xbox 360 denne julen, er et markant første steg og vi vil ha flere nyheter å dele senere denne sommeren, skriver Microsoft ifølge Kotaku.

Det blir interessant å se om Microsoft nå vil slippe flere Xbox 360-eksklusive spill til PC. Som for eksempel «Alan Wake»? Spillet var opprinnelig ment for PC også, inntil de finske utviklerne i Remedy bestemte seg for å få ferdig 360-versjonen etter flere års utvikling.

Samtidig med at Valve har hatt stor suksess med sin Steam-tjeneste, har Microsoft sitt PC-fokus falmet litt de senere årene – selv om man har gjort et tappert forsøk med Games for Windows, som ble en slags sertifisering og standard for spill til plattformen fra 2006. Blant annet skal Games for Windows stille noen minimumskrav til første- og tredjepartsutviklere for blant annet onlinespillmuligheter.


«Fable III» fikk en lanseringsdato under E3. Spillet skal være i butikkene 26. oktober, og lanseres altså både til PC og Xbox 360.

Se E3-traileren fra «Fable III» her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3