Lekket spillcover avslører «Fable III» til PC

Det har vært droppet noen kraftige hint før men nå er det nærmest bekreftet – og illustrert: «Fable III» kommer også til PC.

15. mai 2010 10:05

Det tredje Fable blir definitivt et høydepunkt for Xbox 360-eiere som elsker Peter Molyneuxs snurrige rollespillunivers. Men også PC-spillere blir igjen inkludert i det gode selskap etter å ha vært utelatt siden det første Fable-spillet.

Det gikk en periode rykter om at utviklerne i Lionhead vurderte å gi ut «Fable II» til PC, men den ballen ble definitivt lagt død i januar 2009.

Les også: Vår anmeldelse av «Fable II».

Det ferdige spillcoveret til det forestående Fable-spillet ble først sluppet fra Microsoft for senere å bli trukket tilbake.

Men flere, blant annet Kotaku og Joystiq, fikk foreviget spillomslaget der det står opplyst at spillet blir å finne både på Xbox 360 og Windows PC.

START EN REVOLUSJON

To heftige ledetråder i mars i år, rundt GDC-messen i San Fransisco, ga oss forhåpninger om en slik PC-versjon av «Fable III».

I et videointervju med GameSpot fortalte Peter Molyneux på kryptisk vis at spillet kunne komme til andre plattformer enn bare 360.

Tatt i betraktning at Molyneux er Microsofts spillsjef i Europa i tillegg til å lede Lionhead-studioet, var det få som regnet med en PS3-port.

Dessuten fant VG247 en jobbutlysning hos Lionhead Studios som fortalte oss at utvikleren var interessert i arbeidskraft med nettopp konvertering til PC som arbeidsoppgave.

«Fable III» fortsetter der forgjengeren slapp. Du kan overføre lagringen fra «Fable II» og dermed får dine tidligere handlinger videre konsekvenser - på samme måte som i BioWares Mass Effect-spill.

Les også: - «Fable III» må selge 5 millioner eksemplarer.
Les også: «Fable III» med Natal-støtte.

Spillbyen Albion styres under et jerngrep fra Kong Logan, spillfiguren sin bror. Din oppgave er å komme deg til makten gjennom å starte en revolusjon med støtte fra befolkningen. Måten du kommer deg til makten på får videre konsekvenser for deg etter at du faktisk har blitt ny konge i Albion.

Etter at spillcoveret først ble sluppet for senere å bli fjernet av Microsoft, uttaler talspersoner fra Microsoft til Eurogamer at man enda ikke har annonsert noe - men man ber samtidig folk om å følge med i tiden som kommer.


«Fable III» slippes i løpet av høsten til PC og Xbox 360.

Den seneste videodagboken der utvikleren diskuterer «Fable III»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3