Er Zii den nye Wii?

Nintendo har søkt om patent på merkenavnet Zii. Dermed ruller spekulasjonene om en ny konsoll videre med full tyngde.

15. desember 2009 16:08

De siste månedene har flere og flere spekulert i at Nintendo er nødt til å foreta seg noe snart for å hindre at interessen rundt deres konsoll dabber av. Blant dem Square Enix-sjefen Yoichi Wada, som i høst hevdet at vi får en ny Wii innen 2012, i et intervju med Financial Times.

Sentrale Nintendo-topper, som USA-presidenten Reggie Fils-Aime (bildet), har så langt hardnakket benektet at selskapet er i ferd med å se mot en Wii-avløser.

På den ene siden har selskapet solgt langt flere konsoller enn konkurrentene Sony og Microsoft, og også innovert med de kontrollerløse kontrollene til Wii. Men nå som både PlayStation 3 og Xbox 360 får lignende tilleggsutstyr, mener flere at tiden er moden for Nintendo å oppgradere sin maskinvare.

Les også: - Sony Motion Controller til våren.
Les også: Microsofts Natal slippes i 2010, mener THQ-sjef.

- DET EKSISTERER INGEN  WII  HD

Mangelen på god nok grafikk i spillene, manglende harddiskkapasitet og en onlinedel som kan møte dagens standard, gjør at skillet mellom Wii og PS3/Xbox 360 blir større og større for hver måned som går, mener Wii-skeptikerne som har spådd en ny konsoll.

Les også: - Wii mangler kapasitet for Mario-flerspiller.

I følge Siliconera har Nintendo vært innom patentkontoret i Japan og sikret seg rettighetene til navnet Zii, som jo både klinger som en naturlig oppfølger til Wii – og en Z er slettes ikke ulikt hvordan et totall ser ut.

Nintendo har ikke uventet unnlatt å kommentere saken, skriver Eurogamer.

Patenten gjelder for videospill og andre elektroniske artikler og ble frigitt 14. desember selv om søknaden ble behandlet så langt tilbake som 30. oktober, skriver Siliconera.

Nintendos Amerika-sjef Reggie Fils-Aime ble spurt om nettopp disse ryktene nylig, i et intervju med Gametrailers, som du for øvrig kan se i sin helhet nederst i denne artikkelen.

Svarer han ga var definitivt krystallklart:

Jeg vet ikke hvor mye trykk vi må legge på å si at det ikke eksisterer (planer om - journ. merk) en Wii HD, sa Fils-Aime.

Nintendo-president Satoru Iwata rapporterte om tingenes tilstand tidligere i høst, og han var overraskende negativ i forhold til Wiis fremtidsutsikter - mer enn det man er vant til å høre fra slikt offisielt hold.

- Som dere sannsynligvis vet, så kan ikke nåværende situasjon for Wii defineres som sunn, sa Iwata.

Han skyldte blant annet på at selskapet ikke hadde klart å levere mange nok gode spill til konsollen i år, og at man derfor regner med en kraftig nedgang i antall solgte Wii-konsoller. Like i kjølvannet kom meldinger om at leverandører av deler til produksjonen av Nintendo-konsollen forbereder seg på et tøft 2010.

Se hvordan Reggie presenterer Nintendos julespill, og blir spurt om ryktene rundt en Wii-erstatter:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3