Forbereder seg på Wii-tørke

Japanske Nintendo-leverendører er bekymret for fremtiden.

2. desember 2009 14:59

Nikkei rapporterer at leverandører sentrale i produksjonen av Wii-konsoller går på en aldri så liten smell neste år som følge av lavere etterspørsel på verdensbasis.

VG247 viderebringer denne saken og skriver at selskap som Mitsiumi Electric og Hosiden Group, som begge bidrar med deler til Nintendo-konsollen, har begynt å forberede seg på nedgangstider. I det inneværende finansåret som rundes av i mars, er nedgangen på 30 prosent. Neste finansår blir verre. Mitsumi Electric og Hosiden Group regner med en nedgang på hele 50 prosent.

Nintendo har korrigert sine salgsprospekter for dette finansåret, fra 26 millioner solgte Wii-konsoller til 20 millioner, melder VG247. I løpet av 2009s første ni måneder har Nintendo solgt 12 millioner konsoller.

Når alt dette er sagt, er det verdt å huske på hvor mange konsoller Nintendo har solgt, over 56 millioner konsoller på verdensbasis, og at flere lager har vært tomme siden lanseringen av Wii i 2006.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3