- Det kommer ingen Wii HD

Nintendos Reggie Fils-Aime uttaler seg på en måte som gjør det vanskelig å misforstå han: Det eksisterer ingen planer om å lansere en Wii HD, hevder han.

6. november 2009 14:16

De siste månedene har flere og flere innsidere i spillbransjen gått ut og spådd en ny Nintendo-konsoll. Square Enix-president Yoichi Wada er en av dem.

Wada sa selvsikkert at en ny Wii vil komme ut før 2011 er historie, og påpekte i et intervju med Financial Times at Nintendo trenger en konsoll som kan konkurrere med PlayStation 3 og Xbox 360.

Les også: - Ny Wii i løpet av 2011.

- WII FORBLIR UTEN HD

Michael Pachter, en spillanalytiker som er kjent for presise spådommer, er enda mer optimistisk.

- Wii HD vil komme ut neste år, sa Pachter i følge N4G.

Men Wii HD er på ingen måte bekreftet.

I et videointervju med Gametrailers blir Nintendos USA-sjef, Reggie Fils-Aime, spurt om det jobbes med en slik konsoll.

- Michael (Pachter) er fortsetter å være den eneste som tror at dette kommer til å skje. Jeg vet ikke hvor mye trykk vi må legge på å si at det ikke eksisterer (planer om - journ. merk) en Wii HD.

Her er det direkte sitatet fra Reggie «there is no Wii HD». Det er et mulig luresvar, det kan jo komme en Wii HD, og Reggie slipper å bli kalt en løgner om han uttaler seg på den måten?

Men Gametrailers følger opp med å spørre han enda mer direkte:

- Den kommer ikke ut heller?

- Nei, sier Fils-Aime.

Konkurrentene Sony og Microsoft jobber med å bringe sine bevegelsesstyrte nyheter ut til PS3 og Xbox 360. Både Sony Motion Controller og Project Natal, som er arbeidstitlene til disse oppfinnelsene, legger opp til nye måter å spille på, måter Wii til nå har vært alene om.

Les også: - Sony Motion Controller kommer til våren.
Les også: - Natal slippes i 2010, mener THQ-sjef.

Nintendo annonserte et priskutt på Wii under Tokyo Game Show, for å møte konkurransen fra Xbox 360 og PS3 som også har krympet i pris opp mot julesalget i år.

Likevel er situasjonen dyster i Japan, der Wii-salget nå har avtatt. Nintendo-president Satoru Iwata uttalte seg nylig om inntektsnedgangen på 58,6% sammenlignet med fjoråret, og kom med følgende uttalelse:

- Som dere sannsynligvis vet, så kan ikke nåværende situasjon for Wii defineres som sunn, sa Iwata.


Se hele videointervjuet med den amerikanske Nintendo-presidenten:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3