- «Epic Mickey» vil havne på PlayStation 3

Det er bare et spørsmål om tid, mener spillspåmann Pachter.

7. desember 2010 08:16

Høstens store godbit til Nintendo Wii er nok for mange «Epic Mickey», bare truet av «Donkey Kong Country Returns», som også nylig har blitt lansert til konsollen og har fått gode anmeldelser. Den kanskje største Wii-sjarmbomba av dem alle, «Kirby’s Epic Yarn», er vi i Europa imidlertid nødt til å vente på litt til.

«Epic Mickey» er skapt av Warren Spector, mannen som blant annet har vært ansvarlig for Deus Ex- og Thief-seriene, samt godbiten «System Shock» (1994).

Til dette spillet valgte Spector å dra Mikke inn i et mørkt, alternativt tegneserieunivers der den ikoniske tegneseriemusa legger ut på et annerledes eventyr enn det vi har vært vant til. Der han møter glemte, skrotete tegneseriefigurer som lever på skyggesiden av den Disney-verdenen vi kjenner.

Les også: Vår anmeldelse av «Epic Mickey».

Spillet er eksklusivt for Nintendo Wii, men man kan fort finne på å spørre seg det samme spørsmålet som Starnemesis stiller Michael Pachter, analytiker og spillspåmann.

- Burde ha designet spillet for PlayStation fra begynnelsen av

I den seneste episoden av hans Pach Attack!-segment hos Gametrailers, lurer nemlig denne seeren på om det er noen sjanse for at «Epic Mickey» vil dukke opp i en HD-versjon til PlayStation 3?

Spillet hadde jo passet perfekt med Sonys Move-kontrollere, som ble lansert denne høsten.

- Jeg syns de burde ha designet det slik fra starten av. Jeg tror ikke jeg har sett et tredjepartsspill som er lagt opp bedre til å støtte Move, sier Pachter i videoinnslaget.

 - Warren Spector og teamet hans gjorde en fantastisk jobb med å lage dette spillet. Jeg forventer at den tittelen vil gjøre det fenomenalt bra på Wii.

- Svaret på spørsmålet er; «absolutt!». Jeg er sikker på at Sony snakker med dem akkurat nå. Problemet er hvordan man skal oppskalere spillet, for det er ikke i 1080p-grafikk. Det er lagd til Wii, så jeg er ikke sikker på at man bare kan konvertere spillet.

- En god del av spillmekanikken ville ha fungert til Move, men jeg tror at man måtte ha bygd spillet opp fra bunnen av for å få det til å funke til PlayStation 3, sier Wedbush Morgan Securities-analytikeren videre.

Han er imidlertid skråsikker på at «Epic Mickey» vil komme til PlayStation 3 en gang i fremtiden, i en eller annen form. Enten som en nedlastbar tittel via PlayStation Store, eller som en fullpristittel med Move-støtte og HD-grafikk.

Men det kan hende Disney-elskende PlayStation 3-eiere må smøre seg med tålmodighet, om Pachter har rett i sin spådom.

- Til syvende og sist vil det skje.

- Kanskje vil de gjøre det om til en PlayStation Network-tittel, som et arcade-spill med en langt lavere pris, men de må vente et par år til for at «Epic Mickey» har rast fra seg på salgslistene først. Da kan man også komme unna med at spillet holder et lavere grafisk nivå, konkluderer Michael Pachter.

Pachter gjestet nylig Oslo i forbindelse med Forbrukerrådets seminar om forbrukere og dataspill. Her var han ikke beskjeden da han spådde en tøff fremtid for Nintendo.

«Epic Mickey» ble lansert til Wii den 17. september, og er enn så lenge eksklusivt for Nintendos hjemmekonsoll.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3