Endelig har Kirby fått dato!

Wii-høydepunktet «Kirby’s Epic Yarn» slippes i Europa tidlig neste år.

2. desember 2010 11:35

Nintendo har allerede lansert «Kirby’s Epic Yarn» til Wii-konsollen i USA, men vi i Europa har vært spent på pinebenken i forhold til å få bekreftelsen på når vi også kan ta del i moroa. Men nå har Nintendo sendt ut en pressemelding og fortalt at lanseringen i vår del av verden blir den 25. februar.

For dette spillet har vi nemlig sett veldig frem til, helt siden vi fikk fingrene i det på E3-spillmessen i Los Angeles i sommer og nesten ble målløse i møtet med denne sjarmbomba.

I denne spillverdenen er alt du ser lagd av stoffer, tekstiler, knapper eller nøster. I utgangspunktet kan det virke som noe vi allerede kjenner godt fra «Little Big Planet» – og likhetene er der definitivt:

Du har plenty av kreative muligheter ved å manipulere eller skape underveis i dette plattformspillet. Det er også her lagt opp til at du skal kunne spille sammen med en venn, som i «Little Big Planet».

Men «Kirby’s Epic Yarn» er definitivt breddfullt av sjarm og egenart. Og banedesignet er mildt sagt imponerende! Åpner du en glidelås eller løsner på en knapp eller to, kan et helt nytt, hemmelig brett åpenbare seg – som du kan undersøke og samle opp skjulte gjenstander fra.

Du kan gjøre Kirby om til blant annet en tanks, en UFO eller et damplokomotiv, og til hver nye form som hovedpersonen inntar følger nye egenskaper med på kjøpet som han kan få god bruk for i Patch Land.

Den onde trollmannen Yin-Yarn er ansvarlig for å ha skapt ubalanse. Det blir din og følgesvennen Prins Fluff sin oppgave å sy Patch Land sammen igjen – bokstavelig talt.

«Kirby’s Epic Yarn» markerer et comeback på konsoll for denne spillfiguren. Det forrige spillet, «Kirby Air Ride», kom ut til GameCube tilbake i 2003.

«Kirby’s Epic Yarn» lanseres eksklusivt til Nintendo Wii den 25. februar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3