«Epic Mickey» bekreftet

Games Informer-cover avslører myteomspunnet Wii-spill.

6. oktober 2009 17:56

Vi har tidligere skrevet om konsepttegningene som antas å stamme fra «Deus Ex»-produsent Warren Spectors hemmelige Disneyspill, «Epic Mickey».

Etter tegningene har det blitt hvisket og tisket mange rykter over internett, men nå bekrefter det amerikanske spillmagasinet Games Informer, via et smellvakkert cover i deres novemberutgave, at spillet eksisterer, og utvikles eksklusivt for Wii.

Les også: Avsløres «Epic Mickey» snart?

STEAMPUNK MICKEY

Coverkunsten er mørk og dyster, og bekrefter delvis at vi kanskje får Mikke Mus i en steampun-verden.

Mikke bærer også på en malerkost og det drypper sort maling eller olje fra ham, noe som får oss til å tenke på plattform- og PlayStation-spillet «Heart of Darkness».

Hvordan spillet blir, vet vi ennå ingenting om, men det forventes at Games Informer-artikkelen vil avsløre flere detaljer rundt spillet.

En kilde har allikevel fortalt Eurogamer.net at spillet handler om en verden hvor alle Disney-figurerer som fikk lite oppmerksomhet har tatt hus. Her er også Oswald the Rabbit, den første figuren Disney tegnet, som er bitter og sjalu på oppmerksomheten Mikke har fått.

Oswald tar så hevn, og slipper løs sort maling som får farger til å falme, og det blir Mikkes jobb å reparere den fargerike tegneserietilværelsen.

Kilden avslører også at grunnen til at Wii er valgt som plattform, er verktøyene Mikke har til rådighet – hvor blyanter, malerkoster og malingtynner blir nevnt som eksempel.

Mikke må male og tegne seg videre gjennom et spill fylt med utforsking og gåteløsing.

Om spillet også kan komme til  Sonys bevegelsessensor eller Microsofts Natal, sier kilden ingenting

Et Disney-spill ser ut til å være midt i blinken for Warren Spector, som under Game Education Summit i Dallas uttalte at han var «lei av å lage spill om menn i svart lær og skytevåpen».

Spector fortalte også spillmagasinet Edge om en stor kjærlighet til animasjonsfilm, hvor han forteller at han har hatt aksjer i Disney siden han var 19 år gammel, og at han har hatt lyst til å lage et tegneserieaktig spill veldig lenge.

Fun Fact: David Jaffe, mannen bak «God of War», stod bak 2D-klassikeren «Mickey Mania» i 1994.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3