Steampunk-Mikke Mus

De første skissene fra Warren Spectors' myteomspunnede «Epic Mickey» har lekket.

29. juli 2009 12:15

I desember 2008 skrev Gamasutra om et nytt og overraskende prosjekt som var under utvikling hos Disney.

Etter at de kjøpte Warren Spectors’ spillstudio i Austin, har selskapet visstnok jobbet med en hemmelig og annerledes Disney-tittel.

Spillet skal ifølge en artikkel i EGM være et plattformspill med Mikke Mus i hovedrollen og skal ta opp konkurransen med «en viss rørlegger».

Nå har konseptkunstneren Fred Gambino lagt ut noen bilder under tittelen «Epic Mickey». Og det er et utrolig, illustrert skue av Disney og steampunk som åpenbarer seg.

Dermed bekrefter bildene det Gamasutra skrev, hvor de hadde fått se konsepttegninger som viste det nettsiden bare kunne beskrive som et Disney-univers med steampunkinspirasjon.


DISNEY MED EN TVIST

Warren Spector er kjent for å ha hatt fingrene i titler som «Deus Ex» «Thief» og «Bioshock»-forløperen «System Shock».

Alle produkter av en mørkere virkelighet enn hva vi er vant til fra Disney, men det ser ut til at denne miksen kan bli en meget interessant og annerledes vinkling på Disneyuniverset.

Og ikke minst et forfriskende annerledes plattformspill.

Spector selv uttalte under Game Education Summit at han er «lei av å lage spill med menn i lær og med skytevåpen».

Samtidig avslørte han at teamet hans jobber tett med Disney Feature Animation og Pixar.

Les også: «Thief 4» annonsert.

For å vinne tilbake terreng på det interaktive markedet, har Disney også tidligere eksperimentert med å låne bort universet sitt. I 2002 kom Squaresoft-tittelen «Kingdom Hearts» til PlayStation 2 - et meget vellykket actionrollespill med en kreativ blanding av rollefigurer fra både Final Fantasy og Disney.

«Kingdom Hearts» solgte svært godt og har fått tre oppfølgere, hvor «Kingdom Hearts 358 / 2 Days» kommer til Nintendo DS senere i år.

Det er ikke tvil om at vi synes «Epic Mickey» er noe av de mest spennende fra Disney Interactive på en veldig god stund. Ikke bare fordi vi lurer på hvordan Minnie ser ut i steampunk-versjon.

Kilde: Kotaku, Gamasutra.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3