EA skjerper kampen mot bruktspill

Beskjeden fra Electronic Arts kan ikke misforstås: Hold deg unna bruktspillhyllene om du vil nyte det hele og fulle innholdet i deres fremtidige sportsutgivelser uten å betale ekstra.

11. mai 2010 11:05

EA har igjennom det siste året introdusert et system som i bunn og grunn minner om dette nye fremstøtet. Kjøpte du for eksempel «Battlefield: Bad Company 2» og «Mass Effect 2» nytt i stedet for brukt, får du tilgang til gratis, nedlastbare utvidelser.

Handler du derimot disse spillene brukt, må du betale en slump penger (tilsvarende 10 dollar) for å få tak i det samme innholdet. Dette har gitt denne ordningen kjælenavnet Project Ten Dollar.

«Tiger Woods PGA Tour 11» blir det første sportsspillet der Xbox 360- og PS3-eiere er nødt til enten å bruke den såkalte Online Pass-koden inkludert i spillcoveret – eller kjøpe tilgang for 10 dollar ekstra om du handler spillet brukt. Du får ikke tilgang til online flerspiller, brukerskapt innhold eller noen av de andre viktige funksjonene online uten.

EA «TILPASSER SEG»

EA skriver på sin Online Pass-nettside at det samme blir tilfellet med «NCAA Football 11», «Madden NFL 11», «NHL 11», «NBA 11», «FIFA 11» og «EA Sports MMA».

Ett spill EA ikke har listet opp, og som har noe av det samme systemet inkludert, er «Skate 3» som slippes 13. mai.

Her er ikke hele onlinefunksjonaliteten låst på samme måte som de spillene nevnt over – men deler av spillets onlinetmeny krever koden som er trykket på spillcoveret.

EA opplyser at alle får tilgang til en sjudagers prøveperiode, uansett hvordan du har kjøpt et av høstens sportsspill. Etter den tid må du kjøpe deg Online Pass om du ikke eier et eksemplar av spillet som er kjøpt nytt – med en ubrukt kode.

Les også: «Tiger Woods PGA Tour 11» med ny posterboy.
Les også: EA gir ikke opp Tiger til tross for sexskandalene.

EA Sports-sjef Peter Moore forteller at dette er et tiltak som skal sikre et godt onlinetilbud i fremtidige EA-utgivelser.

- Dette er en viktig tilpasning i vår foretningsvirksomhet fordi det tillater oss å akselerere satsningen for å sikre førsteklasses onlineinnhold til EA Sports-nettfelleskapet.

Som EAs Andrew Wilson skriver på Online Pass-nettsiden, er det ikke første gang EA eller andre benytter seg av slike koder. LIVE Season på FIFA-utgivelser har blant annet krevd en slik kode, og det gjør også spill som det nevnte «Skate 3», men det er første gang det rulles ut i et så stort omfang at det dekker alt av onlinetilbud i spill.

Online Pass-tilgang kan enten kjøpes på de respektive digitale butikkene (PSN, XBLA) eller i GameStop-butikker, skriver Wilson. EA satser på å belønne deg med ekstra funksjoner eller mer innhold. I tilfellet «Tiger Woods PGA Tour 11» betyr dette en gratis golfkølle.

Video med informasjon om hvordan Online Pass-systemet vil fungere i høstens EA Sports-spill:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3