«Diablo III» sprenger salgsrekorder

Blizzard konkurrerer stort sett med seg selv.

24. mai 2012 10:09

(PressFire.no): Ifølge utgiver Blizzards egne beregninger er «Diablo III» tidenes raskest selgende PC-spill.

I løpet av de første 24 timene solgte selskapet etter sigende 3,5 millioner eksemplarer av spillet, et tall som vokste til 6,3 millioner innen den første uka, skriver de i en pressemelding.

Da har de ikke regnet med de 1,2 millionene spillene som ble delt ut til de som kjøpte et årsabonnement i «World of Warcraft».

Gammel tradisjon

Samtidig benytter selskapets øverste sjef, Mike Morhaime, anledningen til å beklage de problemene som har oppstått i forbindelse med den høypopulære utgivelsen.

- Det er vemodig at forberedelsene våre ikke var gode nok til å gi alle en sømløs opplevelse. Jeg vil understreke at vi jobber hardt for å sørge for at millioner av spillere får en flott opplevelse fremover, og takke dem for den pågående støtten, beklager han.

Det amerikanske storselskapet har stort sett konkurrert med seg selv i denne kåringen. I 2000 satte forgjengeren «Diablo II» tilsvarende rekord.

Etter hvert ble den satt på nytt med «WarCraft III: Reign of Chaos», før stafettpinnen gikk videre til «The Burning Crusade»- og «Wrath of the Lich King»-utvidelsene til «World of WarCraft» - alle utviklet av ringrevene fra Irvine, California.

Vi rullet tre ganger to øyne på terningen for det etterlengtede spillet, som ligger an til å bli en svært fornøyelig evighetsmaskin. Actionrollespillet mangler fortsatt det lovede auksjonshuset med ekte penger og spiller-mot-spiller-kamper, funksjonalitet som legges til gratis i løpet av året.

Den ekstreme populariteten har også gjort «Diablo III» til et yndet mål for personer med uedle hensikter, og det har allerede kommet inn svært mange rapporter om brukere som har mistet tilgang til kontoen sin.

Det er foreløpig ikke avdekket sikkerhetsbrudd hos Blizzard.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3