Flust av «Diablo III»-kontoer på avveie

- Sånn er det alltid, sier Blizzard.

22. mai 2012 10:02

(PressFire.no): Blizzards seneste spill, «Diablo III», har vært langt unna noen problemfri lansering etter elleve års utvikling.

Kravet om pålogging til deres servere, selv for å spille alene, har gjort at tusenvis av spillere slet med å få tilgang i flere dager etter utgivelsen.

Nå har spillets offisielle forum blitt nedrent av brukere som melder om at uvedkommende har fått tilgang til kontoen deres, eller at verdier mangler. 

Kjøp og salg?

En av de som har opplevd å miste tilgang til brukerkontoen sin er Christian Donlan, som skriver for det britiske spillnettstedet Eurogamer.

Kollegaen hans fikk kontakt med kontokapreren, som identifiserte seg som «Anna» fra andre siden av verden. Han eller hun innrømte at kontoen var kjøpt.

Ifølge en Blizzard-kilde Joystiq angivelig har snakket med, skal flesteparten av slike angrep komme fra Kina. Der er det en diger industri rundt ulovlig salg av verdier fra spill.

Tidligere har en stor mengde «World of Warcraft»-kontoer havnet på avveie, etter målrettede «phishing»-angrep eller programvare som registrerer hva noen foretar seg på datamaskinen sin (keylogger). 

- Ikke noe nytt

Blizzard har selv kommentert problemene overfor Joystiq, men avvæpner dem som generelle tendenser de opplever hver gang de utgir et spill.

- Historisk sett har utgivelsen av et nytt spill, slik som en «World of Warcraft»-utvidelse, ført til en økning i antall rapporter om kontoinnbrudd. Det er akkurat hva vi ser med «Diablo III», skriver utviklerne.

De foreslår videre å ta i bruk visse sikkerhetstiltak, for eksempel en autentiserer. Dette er en kodegenerator lik den man gjerne bruker i nettbanker, som er unik for kontoen din.

Slike fås tak i for 30 kroner i fysisk form, men er også gratis som mobilprogramvare. 

Så langt er det altså ingen rapporter om konkrete datainnbrudd hos Blizzard.

Det siste året har både Steam og PlayStation Network opplevd storstilte datainnbrudd.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3