Dette spillet er verdt 70 000 kroner

Fant det på loppemarked for 45 kroner.

17. april 2013 16:04

(PressFire.no): Eieren av spillbutikken Save Point Video Games i Charlotte, North Carolina trodde knapt sine øyner da en kvinne var innom for å selge noen spill.

Nylig skal en kvinne ha kommet innom butikken for å selge noen Nintendo-spill, og blant vanlige spill viste det seg at hun hadde ett av verdens sjeldneste spill.

- Etter å ha vist fram vanlige spilltitler som «10-Yard Fight» og «The Karate Kid», viste hun «Stadium Events» som en 70 000 kroners punchline, forteller Wilder Hamm til Kotaku.

Da ble det ifølge Hamm vanskelig å holde pokerfjeset og han utbrøt umiddelbart: «å herregud».

Den nyoppstartede spillbutikken hadde imidlertid ikke økonomi til å kjøpe spillet. Kvinnen skal ha fortalt at hun derfor bil legge spillet ut for salg på auksjonsnettstedet Ebay.

Bare 20 kjente eksemplarer

- Vanligvis prøver vi ikke å vise kortene våre i denne bransjen. Vi prøver ikke å lure noen, men hvis vi viser entusiasme begynner de å forvente masse penger, forteller han.

«Stadium Events» fra 1986 (1987 i USA) blir ansett som det sjeldneste offisielle Nintendo-spillet til Nintendo Entertainment System i USA.

Spillet ble produsert i et veldig begrenset antall, og det var bare noen få som faktisk endte opp hos forbrukere. I dag antas det at bare 20 komplette eksemplarer eksisterer, hvor det kun er to registrerte spill som fremdeles er forseglet i plast.

Ett av disse forsegla spillene ble i januar 2011 solgt for svimlende 22 800 dollar, eller nesten 130 000 kroner.

Versjonen kvinnen tok med til Save Point Video Games var imidlertid ikke forseglet, men inneholdt både omslag, brukerveiledning og spill. I tillegg er alt i svært god stand. Det antas at det har en verdi rundt 15 000 dollar, eller rundt 70 000 kroner for den rette kjøperen.

Hun skal ha kjøpt spillet for 7,99 dollar, eller 45 kroner, på et loppemarked.

Godbiter i hylla

Det hender at det dukker opp sjeldenheter som samlere er villige til å betale store summer for å putte i hylla.

I november skrev vi om mannen som fant Atari 2600-spillet «Air Raid» fra 1982 i skapet. Det ble solgt for den nette sum av 33 433 dollar, eller 185 000 kroner.

Et annet kjent samlerobjekt er «Nintendo World Championships» fra 1990, som har blitt solgt for svært høye summer.

Spesielt kassetten med gullfarge ble produsert i svært få eksemplarer, og er derfor spesielt ettertraktet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3