Ville du betalt 11 500 kroner for et spill?

Et «Resident Evil»-spill som aldri kom ut kiler på pungen til entusiastene.

30. januar 2012 17:32

(PressFire.no): Det begynner virkelig å ta seg til med utgivelser i den kjente zombie-serien til Capcom for tiden.

Så langt har vi fått ikke mindre enn 16 forskjellige spill, om vi ikke teller et anstendig antall forskjellige versjoner av en rekke av spillene i serien.

Bare i år vil det til slutt ha kommet hele tre nye «Resident Evil»-spill («Revelations», «Operation Raccoon City» og «6»), men kanskje får vi enda en raritet å tygge på om ikke lenge.

Les mer: «Resident Evil 6» er avslørt.

For hvordan høres det ut å betale 2000 dollar, eller drøyt 11 500 kroner, for en versjon av et «Resident Evil»-spill som aldri kom ut?

Det blir kanskje litt feil å si at spillet aldri kom ut, for det er snakk om en portering av det aller første spillet – til Game Boy Color!

Spillet skulle egentlig komme ut i år 2000, men Capcom trakk ut pluggen etter de selv fikk prøve deler av det. Spillet holdt ikke mål, og de mente det ikke greide å representere originalspillet godt nok.

Derfor gikk det en del år der vi bare hadde ufattelig «vakre» skjermbilder av spillet, men plutselig dukket det opp både videoer og nye skjermdumper – en eller annen fyr hadde fått tak i en utviklerkassett som inneholdt spillet.

NB! Nederst i artikkelen kan du se starten på Game Boy-spillet!

Betaler for at spillet skal lekkes på nett

Spillet som nå ligger ute for salg er visstnok nesten helt ferdig, men en del småplukk med det gjør at det ikke kan fullføres uten triksing med selve spillkoden. Samtidig har du uendelig med ammunisjon, og det er bare zombiene som fungerer av fiendene (selv om andre fortsatt er med i spillet).

Det er på spillforumet AssemblerGames.com en tredjepart står for innsamlingen av pengene, og det er her det blir litt guffent: Når pengesummen er nådd vil eieren av spillet legge ut to forskjellige versjoner av spillet på nettet (de to er fra forskjellige perioder av utviklingen).

Altså er det ingen som får kloa i selve spillkassettene – bare ROM-en blir tilgjengelig. Hm.

11 500 kroner for en uferdig versjon av en så dårlig utgave av et spill høres kanskje mye ut, men det finnes langt dyrere spill!

For to år siden skiftet den «hellige gralen» i alle spillsamlinger, gullversjonen av «Nintendo World Championships», eier - til den nette sum av 104 000 kroner.

Så langt er det ingen andre spill som kan skilte med en slik sum, men det er en del kandidater.

Den samme eieren som solgte gullspillet du ser til høyre her driver en spillside som lister en cirka-pris på de mest sjeldne spillene som finnes.

Øverst på lista finner vi nå en luring kalt «Nintendo Campus Challenge» - også i gull - til smått utrolige
116 000 kroner.

Alle pengene fra salget av «World Championship» gikk forøvrig den gang til et veldedig formål.
Illustrasjonsbilde: Scanpix

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3