«Resident Evil 6» er avslørt!

Se den første traileren.

20. januar 2012 05:01

(PressFire.no): De siste dagene og ukene har det dukket opp flere tegn på at Capcom gjorde seg klare til å annonsere et nytt spill i «Resident Evil»-serien, og nå er det offisielt:

«Resident Evil 6» lanseres til konsoller før julen 2012, og kommer til pc litt senere. Datoen å merke seg for zombiespillentusiaster er 20. november.

Handlingen finner sted ti år etter det første Raccoon City-utbruddet, og den første traileren røper at handlingen både vil inkludere besøk til USA og Kina. At det neste «Resident Evil»-eventyret vil ta turen til Asia, ble avslørt av stemmeskuespilleren Wendy Mok som førte opp «RE6» på sin CV like før jul.

NB! Se den første traileren nederst.

Gjensyn med gamle kjenninger

I går skrev vi om en mystisk markedskampanje som satte tankene på at en kunngjøring av «Resident Evil 6» kunne være like rundt hjørnet. Reklamekampanjer observert på vegger i England og en blogg med mystiske videoer og bilder, der budskapet No Hope Left var sentralt, viste seg bare å være forsmaken.

I traileren ser vi kjenninger som Leon S. Kennedy og Chris Redfield, som ser ut til å få mer enn nok hodebry med bioterrorister og vandøde, også denne gang.

- Utgangspunktet vårt har vært å skape en opplevelse som byr på en gripende historie, intenst i énspiller og actionspekket i samarbeid, og alltid med et tilstedeværende skrekktema, uttaler spillprodusent Hiroyuki Kobayashi i en pressemelding.

Har vært i utvikling i to år

- Vi er sikre på at denne fusjonen vil klinge bra både hos nåværende fans av serien og nykommere, fortsetter Kobayashi.

Ti år etter de første utbruddene i Raccoon City, har USAs president besluttet å avsløre sannheten bak hva som egentlig skjedde. Grunnen er at han tror det vil bremse utviklingen av nye fremstøt fra bioterrorister.

Chris Redfield, medlem av Bioterrorism Security Assessement Alliance, ankommer Kina parallelt med dette, et land som er truet av slike angrep samtidig som strategien til USAs president ser ut til å slå feil.

Les også: Vår maratongjennomgang av «Resident Evil»-serien.

Spillet har vært i produksjon i to år, heter det på den offisielle «Resident Evil»-twitteren. I mars kommer «Resident Evil: Operation Raccoon City». Før det slippes Nintendo 3DS-spillet «Resident Evil: Revelations», med lansering allerede 27. januar.

2012 blir altså tettpakket av utgivelser for fans av denne serien.

Utover dette er det sparsommelig med detaljer, men Capcom lover å lette på sløret rundt nye spillfigurer og mer informasjon om samarbeidsmodusen i spillet snart.

«Resident Evil 6» lanseres til PlayStation 3 og Xbox 360 den 20. november. Pc-utgaven kommer ut litt senere, opplyser Capcom.

 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3