Det nye «Syndicate» har fått slippdato

Gjenoppstår i vinter. Se den første traileren!

29. september 2011 11:23

Tidligere denne måneden ble det bekreftet at den klassiske action-sci-fi-serien «Syndicate» skal gjenoppstå.

Nå har spillet fått en dato. Gamasutra forkynner at spillet vil treffe de europeiske butikkhyllene den 24. februar, to dager etter det slippes i Nord-Amerika. Datoen gjelder for X360 og PS3, og det har hittil vært tyst fra EA når PC-klassikeren kommer til PC.

 

Annet format enn originalen

Originalen fra 1993 var en strategisk ovenfra-og-ned-affære til Amiga og PC, som sprang ut av samme hjerne som «Fable»-spillene, nemlig den Peter Molyneux disponerer.

Til forskjell er det nye spillet en actionmettet FPS utviklet av svenske Starbreeze. De har blant annet «The Chronicles of Riddick»-spillene på rullebladet, og har nylig inngått et samarbeid med filmskaperen Josef Fares, kjent for filmer som «Kopps» og «Jalla! Jalla!».

«Syndicate» setter deg, som GameSpot oppsummerer, i skoene til «Eurocorp»-agenten Miles Kilo, i det herrens år 2069. Tre syndikater (Eurocorp, Cayman Global og Aspari) kjemper da iherdig om kontroll over USA, gjennom små grupper med mennesker som er tuklet med av teknologi og derfor for eksempel kan skru ned tempoet på tiden og hacke hverandre(!).

Vil gjøre alle til lags

EA, som gir ut spillet, har tidligere fortalt at de ønsker å tilfredsstille både nostaligske fans og dagens gamere når «Syndicate» kommer til live igjen.

- Målet vårt med «Syndicate» er å gi spillerne en utfordrende action-shooter som appelerer til dagens gamere såvel som til fans av originalen, sier Jeff Gamon i EA Partners.

- Tilhengere av originalen vil kjenne igjen mange våpen og områder fra de tidligere spillene, bare fremstilt på en helt ny måte.

Spillets historie er skrevet av science fiction-forfatter Richard Morgan, som også jobbet på «Crysis 2».

«Syndicate» lanseres til PlayStation 3 og Xbox 360 24. februar. En dato for pc-utgaven er foreløpig ikke annonsert.

Her er den første traileren:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3