Fra «Jalla! Jalla!» og «Kopps» til spillbransjen

- Det kommer til å bli skikkelig bra.

19. september 2011 17:37

Regissør og manusforfatter Josef Fares (34) er kjent gjennom filmene «Jalla! Jalla!», «Kopps», «Zozo» og «Fatter'n». Nå er det klart at han prøver seg på noe nytt – og blir spilldesigner.

Fares har nemlig slått seg sammen med svenske Starbreeze, som blant annet har lagd «The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay» og «The Darkness».

For tiden jobber Uppsala-spillstudioet med «Syndicate», et spill Electronic Arts skal gi ut tidlig neste år.

- Elsker spill

Josef Fares innrømmer at han har drømt om dette en god stund.

- Jeg elsker spill og har i lengre tid pønsket på et nytt spillopplegg. Jo mer jeg arbeidet med det, desto sikrere ble jeg på at det er en bra idé, sier Fares i en pressemelding.

Sammen med The Story Lab ble to spillprototyper skapt som vi fikk mulighet til å presentere for spillutvikleren Starbreeze. De likte opplegget umiddelbart, så her er vi nå: Joses Fares, spilldesigner. 

- Rett etter at Josef presenterte idéen, forsto vi at dette er et meget gjennomtenkt opplegg og at det kommer til å bli skikkelig bra. Vi satte i gang med å skisse videre samme dag, uttaler Mikael Nermark hos Starbreeze.

Det står ingenting i pressemeldingen om hvilket type spill det er Fares og Starbreeze skal samarbeide om, hvilke plattformer det kommer ut til – eller en anslått slippdato. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3