Kultklassikeren «Syndicate» gjenoppstår.

Kommer tidlig 2012.

12. september 2011 01:29

Det ser ut til at informasjon og skjermbilder fra det neste «Syndicate»-spillet er blitt lekket ut av EA. I deres nye onlinetjeneste Origin, selskapets svar på Steam, har det blitt lagt ut en hel del informasjon og skjermbilder fra nyspillet i den yndede Bullfrog-serien.

Det ser derimot ikke ut til at spillet vil være en strategisk affære sett ovenfra slik originalen var. I følge beskrivelsen til spillet, som det garantert ikke var meningen skulle legges ut, blir det heller snakk om en action FPS.

Vi har lenge hørt rykter om at spillet ville komme, men etter spillet uteble fra GamesCom i år var det mye usikkerhet knyttet til en eventuell lansering.

Implantat-superkrefter og coop

Du styrer i spillet Miles Kil, den nyeste prototyp-agenten til Eurocop, i 2069 - en tid hvor verden nå styres av forskjellige syndikater, som har revolusjonert hvordan forbrukere bruker og forholder seg til den digitale verden. De trenger ikke lenger terminaler eller datamaskiner for å logge seg på, men får all informasjon matet direkte via implantater i øynene.

Du er en agent for en av disse syndikatene, og kan i spillet bruke en implantat (kalt DART6-chippen) som lar deg se gjennom vegger, sakke ned tiden og bruke den digitale tilværelsen som et våpen mot fiendene dine.

Spillet vil ha muligheten for coop med fire spillere, og vil også ha ni oppdrag fra det gamle «Syndicate» spillbare, omgjort for å matche den nye spillestilen i oppfølgeren.


Gammel Amiga-klassiker gjenoppstår

«Syndicate»-serien var en spillmekanisk milepæl da det kom ut til Amiga og PC i 1993.

Hjernen bak serien var Peter Molyneux, som i dag er mest kjent for «Fable»-serien. Under Games Convention i Leipzig i 2006 ble han spurt om mulighetene for å lage et nytt spill i noen av de gamle seriene sine.

- Ser vi bort fra lisens-problemer, så ville nok en neste generasjons online-versjon av Syndicate vært populært hos gamers, sa Molyneux til Gamespot da.

Peter Molyneux er derimot ikke involvert i det nye spillet, og ifølge EA vil Starbreeze Studios, utvikleren av denne nyversjonen, tenke nytt:

- Teamet lager et utrolig innovativt tilskudd i en klassisk serie og EA Partners er bestemt på å levere en gigantisk lansering over hele verden, sa David DeMartini i EA Partners til Gamesindustry.biz for noen år siden.

OPPDATERING:

Bare timer etter vi skrev denne saken har EA offisielt bekreftet spillet.

- Målet vårt med «Syndicate» er å gi spillerne en utfordrende action-shooter som appelerer til dagens gamere såvel som til fans av originalen, sier Jeff Gamon i EA Partners.

- Tilhengere av originalen vil kjenne igjen mange våpen og områder fra de tidligere spillene, bare fremstilt på en helt ny måte.

I det nye spillet kan du samle og oppgradere våpen og rustninger for å ta rotta på fiendene dine - for så å samle den dyrebare chip-teknologien de bærer for å bli enda kraftigere.

Spillets historie skal være skrevet av science fiction-forfatter Richard Morgan, som tidligere har jobbet på blant annet Crysis 2. Starbreeze Studios har tidligere lagd «Chronicles of Riddick»-spillene og «The Darkness».

Spillet kommer tidlig i 2012 til PlayStation 3, Xbox 360 og PC. En mer spesifikk dato vil sannsynligvis komme rundt juletider.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3