Får vi vite mer om «Syndicate» snart?

Den store GamesCom-spillmessen starter tirsdag...

11. august 2011 11:40

Svenske Starbreeze jobber med en slags «remake» basert på 1993-spillet «Syndicate». Det er oppfatningen hos veldig mange. Det gikk rykter om at dette spillet formelt skulle annonseres tidligere i år, men til nå har ikke det skjedd.

PressFire snakket med svenske spilljournalister i forbindelse med E3 i Los Angeles i juni, som hevdet å ha fått informasjon om at slike planer ble endret på i siste liten. Muligens vil EA, som skal gi ut dette spillet, holde på hemmeligheten litt til.

Før det – på GDC i San Francisco i begynnelsen av mars – gikk det også slike rykter. Til nå har det imidlertid vært stille rundt dette «Syndicate»-prosjektet. Men mye tyder på at det snart kommer en dose offisiell informasjon.

- Det store øyeblikket nærmer seg

Neste uke starter GamesCom-spillmessen i Köln. Der blir det temmelig sikkert noe nytt om dette mystiske spillet som Uppsala-spillstudioet jobber med. Det har vært kjent en stund at Starbreeze jobber med en tittel som har fått kodenavnet «Project RedLime».

Det har vært spekulert heftig i at det er dette «Syndicate»-spillet, som er under produksjon – og har vært det i lang tid.

Rickard Johansson, som jobber i Starbreeze, var i går ute på Twitter og luftet seg litt. Tweeten hans ble senere fjernet, men hadde før det blitt fanget opp av blant andre PlaySyndicate.de (via VG247.com).

- Det store øyeblikket nærmer seg. Avdukingen av Starbreeze og EA sitt «Project RedLime». På tide å møte pressen, stod det i meldingen.

Lekelyst og nytekning

«Syndicate»-prosjektet har vært forbundet med mye støy. Flere utviklere har forlatt studioet i løpet av utviklingsperioden, hevdes det. Eurogamer fikk for få måneder bekreftet av EA-topp Frank Gibeau at spillet var på vei.

Tilbake i 2009 ble det bekreftet at «Project RedLime» er forbundet med mye lekelyst - og at spillet gir utviklerne mye frihet til å tenke nytt.

Kanskje GamesCom gir oss den første, offisielle smakebiten på spillet som svenskene har jobbet med en stund nå?

Disse spillskaperne har tidligere stått bak blant annet «The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay», «The Darkness» og «The Chronicles of Riddick: Assault of Dark Athena». Det originale «Syndicate» ble først gitt ut til Commodore og PC av Bullfrog i 1993, selskapet som ble stiftet av Peter Molyneux og Les Edgar seks år før.

NB! EA sin GamesCom-pressekonferanse er tirsdag 16. august (klokken 16:00). PressFire vil være ringside.

Video fra «Syndicate» (1993):


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3