EA gjenoppliver «Syndicate»

EA og svenske Starbreeze Studios kommer nå med en ny versjon av kultklassikeren «Syndicate».

1. april 2009 13:29

I februar 2008 skrev Gamesindustry.biz at EA og Starbreeze Studios har jobbet siden 2007 med å puste liv i en gammel spillserie.

Prosjektet ble kalt Project RedLime og nå, et drøyt år etterpå, kan gamesindustry.biz fortelle at prosjektet er en gjenoppliving av kultspillserien «Syndicate».

Les også: Kjøper Bourne-rettigheter.
Les også: EA gir ikke opp «Mirror's Edge» og «Dead Space».

INNOVERER SERIEN

«Syndicate»-serien var en spillmekanisk milepæl da det kom ut til Amiga og PC i 1993. På mange måter var det forut sin tid, og det er ikke umulig at det er moderne teknologi som internett som har gjort at tiden er moden for å gjenopplive serien.

Hjernen bak serien var Peter Molyneux, som i dag er mest kjent for «Fable»-serien. Under Games Convention i Leipzig i 2006 ble han spurt om mulighetene for å lage et nytt spill i noen av de gamle seriene sine.

- Ser vi bort fra lisens-problemer, så ville nok en neste generasjons online-versjon av Syndicate vært populært hos gamers, sa Molyneux til Gamespot.

Peter Molyneux er derimot ikke involvert i det nye spillet, og ifølge EA vil Starbreeze Studios tenke nytt:

- Teamet lager et utrolig innovativt tilskudd i en klassisk serie og EA Partners er bestemt på å levere en gigantisk lansering over hele verden, sier David DeMartini i EA Partners til Gamesindustry.biz.

Ifølge Starbreeze-sjef Johan Kristiansson får studioet god tid til å utviklet spillet:

- Vi er allerede dypt i utviklingen av Project RedLime, og teamet hos EA gir os den tiden vi trenger for å perfeksjonere visjonen vår, sier Kristiansson.

I «Syndicate» kontrollerer du et lag med fire kybernetiske agenter på oppdrag fra en hemmelig skyggeorganisasjon. Du må også håndtere dette selskapet for videreutvikling av våpen, samt forske på teknologi.

Starbreeze Studios har stått bak Vin Diesel-spillet «The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay» og «The Darkness», og er I disse dager aktuell med et nytt spill i Riddick-serien kalt «The Chronicles of Riddick: Assult on Dark Athena».

Studioet jobber også med en tittel for EA basert på Robert Ludlums «Jason Bourne», og det er i følge gamesindustry.biz lite sannsynlig at vi ser noe til Syndicate-spillet før dette spillet er sluppet.

Spillet kommer til Xbox 360, PlayStation 3 og PC.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3