- Det neste «Tomb Raider» vil overraske

Etter at Square Enix kjøpte opp Eidos er mange spente på hva selskapet forbereder for fremtiden. Eidos-president Ian Livingstone lover mange oppfølgere, blant annet et nytt «Tomb Raider».

11. mai 2009 10:49

Det første storspillet som selskapet slipper er «Batman: Arkham Asylum», et spill presidenten i Eidos ikke uventet har store forventninger til.

- Vi syns det er verdt å gå den ekstra mila for å lage det spillet det må bli. Vi er veldig stolte over det vi har lagd så langt, sier Livingstone som bekrefter at spillet kommer i løpet av 2009, forteller Ian Livingstone, nylig utnevnt Eidos president på livstid.

I et intervju med Gamingindians.com kommer han med mange interessante sitater som mer eller mindre bekrefter planer om en håndfull av selskapets prosjekter som er under utvikling.

- TOMB RAIDER BEDRE ENN UNCHARTED

Han bekrefter et nytt «Tomb Raider» og hinter samtidig om «Thief 4», spillet som i følge en teaserannonse i bladet Edge kommer til å bli annonsert 11. mai.

At Eidos Montreal jobber med å gjenopplive Thief-serien er ingen statshemmelighet.

Hintene, ryktene og ledetrådene er så mange at det knapt nok er noe å heve øyenbrynene over når en trailer eller en offisiell kunngjøring tikker ut i dag.

Les også: Nye «Thief IV»-rykter.

Mer interessant er det å høre Eidos-sjefen fortelle om andre spill som er i støpeskjeen. Det kommer mer «Hitman» og «Kane & Lynch 2». er kanskje i butikkene i løpet av året.

Her er noe av det som kommer fram i intervjuet, med sitater fra Eidos-sjefen selv:

•    «Championship Manager» – «…bedre enn noen gang, kanskje til og med bedre enn Football Manager».
•    Nytt «Hitman» – «Det jobbes med dette, men det har ikke blitt annonsert enda».
•    «Kane and Lynch 2» – «Vi sikter inn på en september-utgivelse, men det kan bli utsatt».
•    «Thief IV» – «Jeg kan ikke bekrefte noe, men har forsket litt på området og det spillet av våre franchiser som folk vil ha tilbake var «Thief». Trekk dine egne slutninger…».
•    Mer «Tomb Raider» – «…det nye Tomb Raider vil overraske mange mennesker og revitalisere serien».
•    «DeusEx3» – «…spillet kommer ikke ut i år, kanskje 2010».

Det eneste spillet han ikke snakket opp, som også er en oppfølger, er «Just Cause 2». Det er allerede antydet en 2009-release og et par dusin skjermbilder har allerede blitt sluppet.

Se også: Skjermbilder fra «Just Cause 2».

På spørsmål om «Uncharted: Drake’s Fortune», og oppfølgeren som kommer før jul, truer territoriet til «Tomb Raider» og Lara Croft, svarer Ian Livingstone at han ikke føler spillene er så like som mange vil ha det til.

Les også: Planlegger ny «Tomb Raider»-film.


Les også: Vår anmeldelse av fjorårets «Tomb Raider: Underworld».

- Jeg syns ikke det er helt korrekt å sammenligne «Drake’s Fortune» og «Tomb Raider».

- Åpenbart, de er begge enspiller, karakterbaserte actionspill, men «Uncharted» er basert til én øy og fokusert rundt kamper, mens «Tomb Raider» handler om oppgaver, utforskning og oppdagelser, og tar deg til langt flere regioner enn bare en øy.

- Jeg syns «Uncharted» er mer som «Gears of War» enn
«Tomb Raider». Det er et flott spill, men jeg tror «Tomb Raider» er en egen liga, og likeverdig om ikke et bedre spill enn «Uncharted», sier en selvsikker Ian Livingstone.

Les hele intervjuet med Eidos-sjefen hos Gamingindians.com.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3