Nye «Thief IV»-rykter

Spekulasjonene rundt et fjerde Thief-spill tiltar etter at et mystisk innlegg dukket opp på utviklerens hjemmesider.

15. april 2009 18:18

Til nå er Thief-spillserien en triologi, men etter at Eidos-Montreal pyntet på hjemmesidene sine med teksten «Eidos-Montreals andre prosjekt vil bli avslørt snart» sammen med et stort spørsmålstegn, er det grunn til å tro at det nærmer seg en annonsering av «Thief IV».

THIEF-ANNONSERING I ÅR?

Den oppdaterte hjemmesiden til studioet er i seg selv kanskje ikke nok til å koble dette uskyldige budskapet til et nytt Thief-spill, hadde det ikke vært for fontene som blir brukt. En årvåken forumbruker har nemlig poengtert at bokstavtypen som er brukt til denne kryptiske annonseringen er nøyaktig samme font som brukes i Thief-spillene.

Les også: Square Enix kjøper Eidos?

I tillegg opplyses det «at de to spillene Eidos-Montreal har på gang som vil gjenopplive to suksessfulle serier, der det ene er Deus Ex og det andre snart vil bli annonsert…».

Thief-spillene er tredjepersons stealth-spill satt til en steampunk-verden rundt middelalderen, der hovedpersonen i spillene, Garrett, er utstyrt med moderne teknologi og hjelpemidler.

Det første spillet, «Thief: The Dark Project» kom i 1998 mens oppfølgeren kalt «Thief II: The Metal Age» kom to år etter. «Thief: Deadly Shadows», det tredje og foreløpig siste, ble sluppet i 2004.

I forbindelse med et intervju om det forestående «Deus Ex 3» hintet Stéphane D’Astous i Eidos-Montreal at en annonsering av et nytt storspill som begynner med bokstaven «T» vil skje i løpet av et års tid.

Vil det i det hele tatt komme som en overraskelse om «Thief IV» annonseres i løpet av de kommende månedene, sett i lys av alle hintene Eidos-Montreal har kommet med den siste tiden?

Eidos har enda ikke kommentert eller bekreftet de nylig gjenoppståtte Thief-ryktene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3