«Dance Central» kan være på vei til PS3

På E3 fikk vi inntrykk av at Harmonix sitt kommende dansespill blir Xbox 360-eksklusivt. Det er ikke nødvendigvis helt riktig.

24. juni 2010 13:23

Det har allerede blitt beskrevet som det mest imponerende spillet som ble demonstrert til Xbox 360s nye bevegelsessensitive tilleggsutstyr, Kinect, under E3. Men «Dance Central» er ikke eksklusivt for Microsofts konsoll, fortalte utviklerne til Kotaku. Dette er et inntrykk man fikk etter at dette spillet først ble demonstrert under Micrisofts E3-brief og presentert som et av flere Kinect-spill som blir lansert denne høsten.

Spillet blir utviklet av Harmonix som er mest kjent for Rock Band-serien og de første Guitar Hero-spillene, og lar deg ved hjelp av kameraene i Kinect delta i presist koreograferte dansenumre.

Her kan du lese flere E3 2010-nyheter.

Utviklerne håper at spillet skal gjøre det samme for dansespill som de første musikkspillene til Harmonix gjorde for denne sjangeren av spill.

EN DANSEREVOLUSJON?

Kotaku møtte Alex Rigopulos, en av grunnleggerne bak Harmonix, under spillmessen i Los Angeles. Rigopulos bekreftet da at spillet ikke er Xbox 360-eksklusivt.

De ser faktisk frem mot å utforske mulighetene til å lansere spillet til PlayStation 3, og da er det Sonys Move-kontrollere som skal sørge for presise dansetrinn.

Move blir lansert i september og har allerede fått en prislapp, kunne Sony røpe under sin E3-pressekonferanse.

Harmonix-sjefen utelukker imidlertid at «Dance Central» også kan være aktuell for Nintendo Wii. Grunnen? Konsollen og Wii-kontrollerne er rett og slett ikke presise nok for spillet, sa Rigopulos til Kotaku.

Via skjermen får du instruksjoner om hvilke dansetrinn og bevegelser du trenger å gjøre. Når låta starter er det opp til deg å gjennomføre dansen slik opplæringen viste deg. Dette er helt klart en kilde til mange morsomme videoer, både fra E3 i år - og garantert også etter at «Dance Central» er ute i butikkene.

Det ferdige spillet vil ifølge Harmonix inneholde 600 forskjellige dansebevegelser og 90 koreograferte rutiner – og i låtlisten inneholder blant annet Lady Gaga, No Doubt, Beastie Boys, M.I.A., og mange flere. Hovedvekten er lagt på musikksjangre som R’n’B, pop og rap.


«Dance Central» blir lansert til Xbox 360 før jul. Kanskje følger en PlayStation 3-versjon like etter?

Se hvordan Harmonix presenterte spillet under Microsofts E3-pressekonferanse:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3