Microsoft har ikke glemt fansen

Solid hardcore-lineup og Kinect-demonstasjon redder Microsoft-konferansen.

15. juni 2010 03:01

LOS ANGELES (PressFire.no) Med gårsdagens relativt skuffende show hvor Microsoft avduket Kinect, var de i dag tilbake i kjent form. De viste at hardcorespillerne ikke er glemt og viste frem både «Call of Duty: Black Ops», «Halo Reach», «Fable III», «Metal Gear Solid Rising» og «Gears of War 3» samtidig som de også kunne slå seg på brystet med en mystisk, ny og 360-eksklusiv tittel fra Crysis-utviklerne kalt «Codename Kingdoms».

Her finner du flere E3 2010-nyheter.Microsoft kunne også avsløre at de har gjort en avtale om at alt nedlastbart ekstrainnhold til «Call of Duty: Black Ops» kommer først til Xbox 360.

Det er ikke tvil om at Microsoft fremdeles har en solid bunke med spill på vei til fans av actionspill. Men Microsoft slår igjen fast at ambisjonene om å innovere kommer med Kinect - og denne gangen fikk vi endelig se systemet bli demonstrert i levende live.

Se bilder fra Microsoft-pressekonseransen her.


INGEN REVOLUSJON, MEN...

Det viste seg også at levende demonstrasjoner pirrer interessen langt mer enn gårsdagens Kinect-show. Det blir mer håndfast og overbevisende å se den ekte responsen fra systemet. Og selv om lanseringsspillene kanskje ikke er så revolusjonerende som Microsoft selv liker å tro, er det noe her som har potensial til å åpne for nye måter å spille på.

Harmonix-spillet «Dance Central» viste at det for første gang faktisk vil bli mulig å lære seg å danse fra et spill. Siden Kinect kan få tilbakemelding fra hele kroppen, brukes systemet på en måte som kanskje passer perfekt til et dansespill.

Nintendogs- og Eye-Pet-klonen «Kinectimals» kan bli en hit hos barn. Interaksjonen ser ut til å fungere på en intuitiv måte som kan gjøre at det blir den moderne Tamagotchi'en. Bare tiden vil vise om det er underholdende i 20 minutter eller har nok variasjon og innhold til å skape illusjonen av å eie en virtuell tigerpus.

NYE KUNDER

Med Kinect satser Microsoft utvilsomt på et mer familievennlig segment, men det betyr også at Xbox 360-satsingen blir ganske polar. På den ene siden har de hardcore-titlene med Halo, Gears og War i spissen, og på den andre siden en svært rund og familievennlig satsing med spill til Kinect.

Det blir spennende å se om Xbox 360-eiere som tradisjonelt sett har vært spillentusiaster vil sette pris på de nye spillene til Kinect, eller om Microsoft kun må hente inn nye kunder til bevegelsessystemet.

På sikt vil det vise seg om Microsoft klarer å trekke til seg kreative ideer til Kinect, eller om de har planer om å fortsette å imitere Wii-produkter. Selv om det ikke er noen som besvimer av de annonserte titlene til Kinect i dag, så steg totalinntrykket etter den litt daffe presentasjonen i går.

Litt skuffende var det at Milo, yndlingen fra avsløringen i fjor, var fraværende og det samme var Kinect-støtten i «Fable III».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3