«Crysis 2» lekket – utviklerne fortviler

Piratene har fått kloa i storspillet.

14. februar 2011 09:35

Drøye fem uker før «Crysis 2» ligger i butikkene, har en versjon av spillet havnet på ymse Torrent-nettsider. Utvikleren Crytek og EA la ut en aldri så liten bønn på sine hjemmesider om at du bør vente litt til, og ikke falle for fristelsen.

Versjonen som altså piratene nå har fått kloa i, er langt fra ferdig, hevder Crytek. 

- Crytek har fått vite at en tidlig, uferdig versjon av «Crysis 2» har havnet på Torrent-nettsider. Crytek og EA er dypt skuffet over disse nyhetene. Vi oppmuntrer fans å støtte spillet og utviklerne ved å vente på det endelige, polerte spillet som slippes 22. mars (24. mars i Norge – journ. merk).

- Dere burde ha sluppet en PC-demo nå 

Foruten å lirke inn noen linjer om at «Crysis 2» er «den ultimate actionblockbusteren», avslutter utvikleren med et lite hjertesukk.

Crytek har vært forbundet med kvalitetsspill til PC-plattformen med grensesprengende pen grafikk.

- Pirater fortsetter å skade PC-markedet og PC-utviklermiljøet, heter det i uttalelsen som Crytek og EA la ut på sine nettsider da lekkasjen ble gjort kjent.

Responsen i kommentarfeltet er blandet. Crytek valgte å gi ut en Xbox 360-eksklusiv demo av «Crysis 2» for et par uker siden. Enkelte PC-spillere mener utvikleren har seg selv å takke, og gir også uttrykk for dette:

- Hvis dere hadde sluppet en PC-demo på dette tidspunktet, ville ingen trengt å laste ned en lekket utgave av spillet, skriver brukeren som kaller seg NecessaryEvil426.

- Dere skulle aldri gjort dette til en Xbox-eksklusiv demo når dette spillet i realiteten er et PC-spill. Hva tenker dere på? Dette skulle vært et PC-eksklusivt spill, skriver brukeren jdm_phil i kommentarfeltet på «Crysis 2»-nettsidene.

Oppfølgeren til «Crysis» (som kun kom til PC), har vært i utvikling siden 2007. «Crysis 2» blir det første spillet der utviklerne benytter sin nye spillmotor, CryEngine 3. Handlingen flyttes ut av jungelen og til New York. 

NB! Crytek har bekreftet at en PC-demo er på vei. En gang før lanseringen skal dette gi også PC-spillere en mulighet til å teste flerspillermodusen i spillet, skrev utvikleren nylig på sin Twitter.

«Crysis 2» lanseres til PC, PlayStation 3 og Xbox 360 den 24. mars.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3