En uke i skytespillenes tegn

Test storspillene «Bulletstorm» og «Crysis 2» nå.

28. januar 2011 14:10

Denne uken er innholdsrik, spesielt om du liker skytespill. Du kan nemlig teste storspillene «Crysis 2» og «Bulletstorm» flere uker før de er butikklare. Dessuten er ukas nedlastbare på Xbox 360 «Breach», også det et vaskeekte FPS.

Er derimot denne typen spill ikke din greie, er det langt dårligere utvalg å finne på PlayStation Store og Xbox LIVE Marketplace.

Utviklerne bak «Breach», Atomic Games, er kjent for det omdiskuterte «Six Days in Fallujah» - skytespillet som ble alt for sterk kost for Konami og andre utgivere. «Fallujah» kom aldri ut i butikkhyllene, selv om Atomic ikke helt har gitt opp håpet om å få det lansert en gang.

«Breach» inneholder visstnok noe av teknologien fra det kasserte og kontroversielle Irak-spillet, det er et multiplayerfokusert skytespill skildret i førsteperson – med fem ulike kart og fire spillmoduser (Infiltration, Convoy, Retrieval og Team Deathmatch).

Det litt spesielle med dette spillet er at du har utstrakte muligheter til å manipulere spillmiljøene. Men regn ikke med at dette går «Battlefield»-spillene i næringa av den grunn.

NB! Se en trailer fra «Breach» nederst i denne saken.

Eksklusiv forsmak på «Crysis 2»

Ødeleggelsene du ser i «Breach» er langt fra like imponerende som i «Bad Company 2». Men du kan blåse i stykker en enkel bro, teste ut hva en rakettkaster kan gjøre med en murvegg – eller plante eksplosiver som også funker som en slu felle myntet på motstanderne dine.

«Breach» er nå lansert til PC og Xbox 360, og koster 1200 Microsoft-poeng (99 kroner) om du lar deg friste av konsollversjonen. Og for å understreke; det er kun mulig å spille «Breach» i flerspiller online - i kamper med inntil åtte spillere på hvert av de to lagene.

Vi fortsetter litt til på Xbox 360. For denne uka ble nemlig en «Crysis 2»-demo sluppet, og det bare til Microsofts konsoll. Men nylig har utvikleren Crytek også bekreftet at en flerspillerdemo også blir lansert til PC, og at denne slippes løs en gang før lanseringen 24. mars.

Xbox 360-demoen består av ett kart (Skyline) og to spillmoduser; Team Instant Action og Crash Site. Selvforklarende nok, i den førstnevnte måten å spille på handler det om å kverke så mange som mulig fra motstanderlaget for å klatre på rankinglisten – mens du i Crash Site må prøve å holde fortet og forsvare et landområde.

NB! Se en video fra «Crysis 2»-demoen her.

Oppfølgeren ser alldeles nydelig ut, som forventet. Når spillet lanseres om noen uker så vil flerspillerdelen bestå av 12 kart lagt til områdene i og rundt New York City anno 2023. Den grønne jungelen vi husker fra det første «Crysis» er nå erstattet med en «urban jungel». Storbyen er rasert etter invasjonen fra aliens –og du kan traversere i høyden så vel som ødelegge deler av det herjede bylandskapet.

Grunnen til at dette er kalt en lukket beta er at den bare vil være tilgjengelig til 4. februar, så er du spent på å sjekke ut «Crysis 2» nå – nesten to måneder før lansering, så bør du ikke drøye for lenge.

Fargesprakende og morsom skytefest med «Bulletstorm»

Den andre demoen denne uka som er verdt å merke seg, er heldigvis tilgjengelig både på PlayStation 3 og Xbox 360. «Bulletstorm» er utviklet av polske People Can Fly!, et studio som raskt ble plukket opp av Epic Games («Gears of War») etter at dette spillet først ble demonstrert for spillgiganten.

Fullversjonen av «Bulletstorm» slippes i slutten av februar, men demoen lar deg teste ut en bit fra enspillerdelen som representerer den litt særegne stilen i dette skytespillet.

Det tar deg ikke mange minutter før du kanskje tenker litt på «Borderlands», i forhold til hvordan poengene raser inn etter hvert som du plasserer noen skudd mot fiendene og måten People Can Fly! har lagd et skytespill med særpreg – men dette er også langt mer ukonvensjonelt og ellevilt;

Du oppfordres nemlig fra startskuddet går til å teste ut noen av de mange kombinasjonene du kan foreta. Og denne formen for lekelyst gir deg i tur enda flere poeng. Grafisk sett skiller «Bulletstorm» seg også litt ut. Det er morsommere, mer fargesprakende og underholdende – ikke grått, grønt, trist og forutsigbart.

Det er i hvert fall førsteinntrykket vårt etter å ha brukt litt tid med spillet. PressFire kommer for øvrig tilbake med mer om dette spillet om ikke så lenge.

NB! Se en trailer fra «Bulletstorm» her.

Om du vil ha full oversikt over alt som har kommet til PlayStation 3 den siste uken, kan du besøke den offisielle bloggen. På samme vis får du den komplette listen over Xbox 360-nyheter hos Major Nelson

Få med deg begynnelsen på «Dead Space»-sagaen

«Dead Space»-fans har helt sikkert kost seg denne uka. I går ble romskrekkoppfølgeren «Dead Space 2» lansert, og om du er PlayStation 3-eier så kan du i tillegg få kloa i «Dead Space: Extraction».

Handler du «Dead Space 2» i en limitert utgave til PS3, er «Extraction» inkludert. Om du bare vil ha en liten dose skrekk, kan du kjøpe dette spillet via menyene på PlayStation Store for 115 kroner. Eller få en liten gratistest med demoen først.

Dette spillet ble opprinnelig lansert eksklusivt til Nintendo Wii i 2009, og fungerer som en prolog til det første «Dead Space» (2008). I forbindelse med E3-spillmessen i sommer, annonserte EA at de ville oppgradere dette spillet med HD-grafikk og utstyrte det med støtte for Move-kontrollerne. Du kan også spille «Dead Space: Extraction» med «vanlige» PS3-håndkontrollere – om du enda ikke er bitt av Move-basillen.

Tar vi med at du kan handle PlayStation One-spillet «Tomb Raider: The Last Revelation» for 75 kroner, og at Sony har sluppet to nye minis-spill («Denki Blocks!» og «greenTechPLUS+»), så har vi vært gjennom hele utvalget av nedlastbare titler denne uka. Men det er verdt å merke seg at det er en del interessante spilltilbud å finne. Både på PS3 og Xbox 360.  Du kan blant annet få kloa i pakker som inkluderer alt av nedlastbart ekstrainnhold til «BioShock 2», «Mafia II» og «Grand Theft Auto IV» – med rabatter.

Litt gjemt i tilbudsmenyene på Xbox 360 kan du grave fram de to første «Max Payne»-spillene, som frem til mandag er halvert i pris. Det betyr at du kan shoppe begge for 1200 Microsoft-poeng. Glem heller ikke at du får «The Misadventures of P.B. Winterbottom» til halv pris akkurat nå. 400 Microsoft-poeng for dette kløktige, underfundige og herlige puzzle-spillet, som vi belønnet med terningkast fem i fjor, er definitivt en god investering.

Vi runder av ukas nedlastbare spillgjennomgang på 360 og PS3 med en trailer fra XBLA-spillet «Breach», som nå kan bli ditt for 1200 Microsoft-poeng. (Spillet finnes også til PC, via Steam): 


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3