Codemasters annonserer «DiRT 3»

Nok en oppfølger er på vei, og denne gang forespeiles vi mer europeisk atmosfære i spillet.

15. mars 2010 08:09

Colin McRae-bilspillene ble revitalisert i tide til at hovedpersonen selv fikk oppleve «DiRT»-lanseringen før han på tragisk vis døde i en helikopterulykke i 2007.

Etter å ha lagd fem Colin McRae-rallyspill, gjorde Codemasters visse endringer og pustet nytt liv inn i «DiRT» i 2007. I dette spillet var fokuset lagt til variasjon av baner, løp og konkurranseformer som ikke var nødt til bare å inkludere deg og en kartleser i de dype, finske skoger.

«DiRT»-navnet har blitt synonymt med fart og spenning, og spillmiljøene som er skildret inneholder alt fra tette bykjerner til glødende ørken. Og noe Finsklignende skog.

Les også: Vår anmeldelse av «DiRT 2».
Les også: Utvikler bak 
«Racedriver: Grid» og «DiRT»

forlater Codemasters.

- INNOVER ELLER DØ

Visepresidenten i Codemasters, Gavin Cheshire, snakker ut om et tredje DiRT med det britiske spillmagasinet Edge.

Og han påpeker at utviklerne kanskje gikk litt for langt i fjorårets spill med å prøve å friste det amerikanske markedet.

I «DiRT 2» flørtet nemlig utviklerne utilslørt med X Games og en Amerikansk tone var gjennomgående i spillet - fra menyenes veileder til utøverne du stifter bekjentskap med.

Cheshire røper at man til det neste spillet kommer til å endre litt på nettopp dette.

- «DiRT 2» er et briljant spill, men det er bare amerikanske aksenter, sier visepresidenten i intervjuet.

- Kanskje vi gikk litt langt, fortsetter han, før han lover å hedre opphavet som ligger trygt forankret i Storbritannia og Europa til det neste spillet.

Les også: Codemasters jobber med nytt skytespill.

«DiRT 3» kommer til å by på flere forandringer,og mer innovasjon. Selv om serien startet som en revitalisering av rallyspillene som fantes da, mener Codemasters-toppen at innovasjon er essensielt til hvert av spillene i denne serien. Også det tredje.

- For hvis du ikke klarer å innovere, er du død, sier han til Edge.

«DiRT 3» er altså bekreftet å være under utvikling, men foreløpig har studioet ikke hintet om en utgivelsesdato eller bekreftet hvilke datoer spillet skal ut til.

Se trailer fra forgjengeren, «DiRT 2», som ble sluppet i 2009:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3