«Call of Duty» ut i verdensrommet?

Bestselgerserien kan være på vei inn i fremtiden.

10. november 2010 10:52

I et ferskt intervju med Dagbladet, fortalte «Call of Duty: Black Ops»-designeren David Vonderhaar at de er i ferd med å gå tom for kriger å basere spillene sine på. Serien har tradisjonelt sett vært forankret til 2. verdenskrig, helt til Infinity Ward ga ut to Modern Warfare-spill.

Treyarch har til «Black Ops» tatt for seg epoken under Den Kalde Krigen til årets skytespill, noe som blant annet innebærer at du kan sysselsette deg med oppdrag lagt til Vietnam og Cuba.

Når det gjelder Call of Dutys fremtid, kan det imidlertid tenkes at man hos Activision vil tenke helt nytt. For nå sier ryktene at serien kan bli tatt inn i fremtiden - eller ut i verdensrommet.

Det er spillsiden Gamasutra.com som hevder å ha blitt tipset om at Activisions nye studio, Sledgehammer, tar serien i den nye retningen med fremtidssoldater.

Sledgehammer Studios ble opprettet av to tidligere ansatte i Visceral Games, det EA-eide studioet som står bak «Dead Space»-serien og «Dante's Inferno».

Studioet ble stablet på beina i november 2009, og det er dermed usikkert hvor langt i utviklingen av et nytt spill de har kommet. Men på selskapets nettsider står det at de utvikler et nytt spill i «Call of Duty»-serien, uten at det blir avslørt noen detaljer om dette prosjektet.

I en finansrapport skal også Activision-sjefen Eric Hirschberg i forrige uke ha bekreftet at Sledgehammer jobber med et nytt spill i «Call of Duty»-serien, ifølge Gamasutra.

Activision har også tidligere gitt klart uttrykk for at de satser på å utvide «Call of Duty»-serien, noe som også har sådd rykter om et MMO. Blant annet.

At spillgiganten også tidligere i år sikret seg domenenavn som «Call of Duty: Future Warfare», «Call of Duty: Space Warfare» og «Call of Duty: Secret Warfare» burde også gi en indikasjon på hvor troverdige kildene til Gamasutra faktisk er.

Det er flere utviklere under Activision-paraplyen som jobber med nye tilskudd til «Call of Duty»-serien. Treyarch lanserte «Black Ops» denne uken, som du helt sikkert har fått med deg. Spillet vi belønnet med en femmer på terningen.

De som fortsatt jobber i Infinity Ward, skaperne bak de mest kritikerroste titlene i denne serien, er sannsynligvis også i sving med å lage et nytt «Call of Duty». Og det til tross for at de to studiosjefene i Infinity Ward ble avskjediget på dagen og har havnet i en rettstvist med sin tidligere arbeidsgiver.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3