- «Burnout CRASH!» tar bilspillserien tilbake til røttene

Nedlastbar arkademoro denne høsten.

7. juli 2011 21:34

I kveld, klokken 22 norsk tid, har EA invitert til en pressekonferanse der det på forhånd var lovt «spennende annonseringer». Fra offisielt hold klarte man ikke å vente helt til startskuddet går i EA-hovedkvarteret i California: Like før Summer Showcase startet, kom pressemeldingen som annonserer et helt nytt «Burnout»-spill.

NB! Se EA-pressekonferansen direkte her (torsdag kveld, klokken 22:00).

Og fokuset er på nedlastbar arkademoro. «Burnout CRASH!» er kanskje den minst bevarte hemmeligheten fra knippet med nye spill som eventuelt blir vist frem i kveld, så det var kanskje like greit å bli ferdig med hemmelighetskremmeriet?

Dette spillet ble nemlig avslørt av sensurmyndighetene tidligere i år.

NB! Se de første skjembildene fra «Burnout: CRASH!» her, og en kort fristetrailer nederst.

Fullt fokus på Crash

Det er Criterion Games som står bak, spillskaperne som er kjent for «Burnout»-serien samt fjorårets glimrende «Need for Speed: Hot Pursuit». Og de tar med seg den sosiale måten å konkurrere på fra sistnevnte spill – Autolog – over til «Burnout CRASH!».

Spillet kommer til Xbox LIVE Marketplace og PlayStation Store denne høsten, står det i pressemeldingen fra EA, og de britiske utviklerne fokuserer helt og holdent på Crash-modusen, som du kanskje kjenner fra tidligere Burnout-spill. Det er nok derfor man fra denne kanten sier at man «tar bilspillserien tilbake til røttene».

Det hele blir skildret i fugleperspektiv, uvant nok, og Autolog garanterer deg morsomme måter å konkurrere mot vennene dine på, enten de er online eller om du bare kjører mot deres bestetider. Dette er selve ryggmargen i Autolog: At du alltid har en utfordring liggende foran nesetuppen din, enten vennene dine er online eller ikke.

Egen Kinect-modus for Xbox 360

I spillet blir du belønnet for å skape trafikkaos, noe du fint kan klare om du kræsjer inn i andre biler eller utløser eksplosjoner.

- Vi har utviklet spillmekanismene som alle elsket ved Crash Mode, og utviklet det hele ved å bruke musikk, stilistike grep og Autolog – og alt dette for å skape det vi føler er den beste moroa du kan ha på en spillplattform, sier Criterions Richard Frankie i pressemeldingen.

Spillet inneholder seks ulike miljøer, tre moduser – og du er nødt til å oppvise taktisk sans og ferdigheter for å mestre disse. Videre frister EA med et stort antall biler du kan låse opp, og «helsprø overraskelser».

«Burnout CRASH!» inneholder dessuten en modus spesialdesignet for Kinect-sensoren til Xbox 360. Det dreier seg om en tospillermodus der du konkurrerer mot en venn på samme tv-skjerm, og må bruke presis gestikulering for å vinne.

«Burnout CRASH!» lanseres i løpet av 2011, heter det i pressemeldingen, og da til PlayStation 3 (via PlayStation Store) og Xbox 360 (Xbox LIVE Marketplace). Konkret dato eller pris er foreløpig ikke annonsert.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3