«Brütal Legend»-demo i september

Demoen rulles ut i september, en måned før spillslipp.

18. august 2009 16:59

EA og Tim Schafers Double Fine Productions klargjør en demo som skal slippes en måned før «Brütal Legend» ligger i butikkhyllene i oktober.

Les også: Vi testet «Brütal Legend» på E3.

Demoen blir bare tilgjengelig måneden før release 16. oktober, og er ment å tilfredsstille utålmodige fans, skal vi tolke Schafer riktig.

- Vi kunne bare ikke vente. Folk omringet kontorene våre med fakler, og forlangte å få spillet. Så vi slipper en demo og håper at en smakebit på metallen vil holde mobben unna til «Brütal Legend» kommer ut i Rocktober, uttaler Tim Schafer i pressemeldingen sendt ut i dag.

RETTSFLOKE FOR SCHAFER

Demoen kommer både til Xbox 360 og PlayStation 3 den 17. september, bekreftet Tim Schafer selv fra scenen under GamesCom.

Det er bare få dager siden Schafer og Co. kunne fokusere videre på å få polert ferdig spillet, etter en langvarig tvist med Activision knyttet til hvem som hadde rettighetene til spillet.

Schafer brøt samarbeidet med Activision og fikk EA til å gi ut spillet, mens Activision mente de hadde penger til gode etter dyre utlegg og beskyldte dessuten Double Fine for å hale ut tiden nok til at man misset de første deadlinene for når spillet skulle være ferdig.

Les også: «Brütal Legend»-tvisten avgjort.
Les også: Skrapet Wii-versjon av
«Brütal Legend»

.

Etter at dommer Craig Karlan i begynnelsen av august uttalte at han neppe kom til å dømme i favør Activision, ble partene på mystisk vis enige om et forlik på rekordtid utenfor rettslokalene - og Schafer kunne dermed konstatere at han slapp å utsette spillet.

NORSK METALL INKLUDERT

For å gi deg følelsen av å være hjemme når du spiller «Brütal Legend», har Schafer plukket ut norsk metall som bidrag i låtlisten til spillet.

Tung rock er nemlig en viktig ingrediens i spillet, og inneholder totalt 108 heavy metal-låter fra 75 forskjellige band.

Les også: Norsk metall i «Brütal Legend».
Se også: Skjermbilder fra spillet.

Hovedpersonen i spillet, roadien Eddie Riggs (med stemme fra Jack Black), havner i en fantasiverden som er som å vandre rett inn i et heavy metal-plateomslag fra slutten av 80-tallet.

Eddie har tre hjelpemidler for hånden: Gitaren sin (en Flying V), en hot rod-bil han omtaler som The Deuce og en diger øks med kjælenavnet The Separator.

I tiden etter E3 har Schafer fokusert mer og mer på å vise og fortelle om dybden som spillet besitter. Det er nemlig langt mer enn et hack 'n' slash-spill, og inneholder dessuten en stor onlinedel.

I tillegg kan du oppgradere våpen og kjøretøy i enspillerdelen av spillet ved å samle en slags valuta du finner i spillet, spredt rundt på de 23 oppdragene og 30 sideoppdragene du kan løse. Hva slags del av spillet som blir med i demoen, er så langt ikke kjent.

«Brütal Legend» slippes 16. oktober i Europa, og kommer til Xbox 360 og PlayStation 3. En demo gjøres tilgjengelig altså måneden før, den 17. september.

Få en guidet tur i «Brütal Legend» med Tim Schafer:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3