Bobby Kotick i brev til ansatte: - Vår første respons var tonedøvt

Henter inn ekstern hjelp.

28. juli 2021 11:04

​​(PressFire.no): Det blåser friskt rundt Activision Blizzard etter at arbeidstilsynet i California i forrige uke avslørte at de går til sak mot spillgiganten etter funn av uholdbart arbeidsmiljø.

Den offisielle responsen fra sentralt i Activision Blizzard gikk til angrep på tilsynet og saken umiddelbart, noe de ansatte i ettertid har kritisert offentlig med en underskriftskampanje hvor de fordømmer responsen fra ledelsen.

Nå kommer unnskyldningen til de ansatte og investorer fra toppsjefen Bobby Kotick.

- Vår første respons til problemene vi står overfor sammen, og til deres bekymringer, var, for å være ærlig, tone døvt, heter det i det åpne brevet.

Han berømmer videre de som har kommet fram med sine historier de siste dagene, og bedyrer at fra nå av skal gjøre en bedre jobb med å lytte.

De henter nå inn umiddelbar juridisk hjelp fra selskapet WilmerHale for å gjennomgå alle prosedyrer.

Kotick oppfordrer nå alle som mener de har blitt feil behandlet i henhold til regelverket i Activision Blizzard til å ta kontakt med lederen for etterforskningen. Han bedyrer også at samtalen er konfidensiell.

Han lister videre opp fem punkter de vil sette i gang umiddelbart:

Støtte til ansatte, hvor de vil fortsette å undersøke hver eneste anklage og ikke nøle med å ta affære. Derfor ruster de også opp avdelingen som skal håndtere det.

De starter nå også med arrangert lytting av ansattes idéer til å forbedre kulturen i selskapet, hvor arrangementene vil bli håndtert av en tredjepart.

Videre skriver han at de nå evaluerer ledere gjennom hele selskapet og lover konsekvenser for dem som eventuelt har hindret eller prøvd å påvirke etterforskning av anklager.

Ifølge Kotick skal de nå også forsikre seg om at de som jobber med ansettelser forholder seg til retningslinjer for mangfold.

De vil nå også fjerne upassende innhold i visse spill, noe som skjer umiddelbart.

«World of warcraft»-utviklerne har allerede lagt ut en meldingom at de fjerner deler av spillet, uten å gå i detaljer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3