Microsoft: Bobby Kotick får fortsette som Activision-sjef

Oppdatering: Eller får han det?

18. januar 2022 18:04

Oppdatering: The Wall Street Journal skriver at de har kilder internt i Activision Blizzard på at Bobby Kotick likevel vil gå av etter at Microsofts kjøp av selskapet er gjennomført.

Kotick selv spesifiserte ikke hva som skjer med hans stilling etter kjøpet er ferdig, men sier han er tilgjengelig for å sørge for at integreringen av selskapet går bra.

Under følger opprinnelig sak:

​(PressFire.no): Microsoft varslet i dag at de kjøper Activision Blizzard i det som er det største oppkjøpet i spillhistorien.

Les mer: Microsoft kjøper Activision Blizzard for mer enn 600 milliarder kroner.
Les kommentar: – Holy shit!

Flere lurte nå på om det ville bli endringer i ledelsen til Activision Blizzard, som har vært under angrep for å ha fostret det som skal være en svært dårlig arbeidskultur i selskapet.

Xbox-sjef Phil Spencer gikk i en intern e-post hardt ut mot Activision Blizzards ukultur i november, og sa han var «forferdet og dypt bekymret» over det som skjedde der.

Han forklarte også at de nå revurderte samarbeidene de to selskapene mellom.

Les også: Microsoft evaluerer forholdet til Activision, sier Xbox-sjefen.

Likevel blir det ingen umiddelbare endringer. Til VGC sier Microsoft at Bobby Kotick, som selv er blitt anklaget for å ha truet ansatte på livet og holdt tilbake informasjon fra styret, vil fortsette som toppsjef i selskapet.

– Bobby Kotick vil fortsette i jobben som CEO i Activision Blizzard, sier Microsoft.

– Han og hans team vil fortsette fokuset på å styrke kulturen i selskapet og å akselerere veksten.

Nå som Microsoft har kjøpt de, vil Kotick derimot rapportere til Phil Spencer. Spørsmålet nå er om Spencer vil innføre tiltak i selskapene, eller om de får styre selv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3