Bobby Kotick – en av årets mest innflytelsesrike menn

Den kontroversielle Activision-sjefen høyt oppe i kåring.

29. oktober 2010 00:30

Activision-sjefen Bobby Kotick har laget storm i bransjen, det er det ingen som kan argumentere mot. Ergo er han en innflytelsesrik person, mener AskMen.com.

I en ny kåring har nettsiden listet opp de 49 mest innflytelsesrike mennene i 2010, og der er Bobby Kotick rangert som nummer 16.

AskMen.com skriver at han er «elsket av aksjonærer for sin evne til å skape omsetning og maksimere fortjenesten», men påpeker samtidig at han på den annen side er «hatet av spillere for din arroganse og manglende tiltro til originalitet».

De påpeker videre at så lenge han har kontroll på spillserier som «Guitar Hero», «Call of Duty» og «Tony Hawk» vil han være en av de rikeste og mest innflytelsesrike mennene på planeten.  Det nevnes også at «Call of Duty: Modern Warfare 2», med omsetning på over 400 millioner dollar (over 2,3 milliarder kroner) på én dag, har fått plass i Guinness Rekordbok som tidenes mest suksessfulle lansering av et underholdninsprodukt.

Det hører også med til historien at Kotick var mannen som sparket de to sjefene Jason West og Vince Zampella i Infinity Ward, studioet bak «Call of Duty: Modern Warfare 2». En handling som ikke gikk ustraffet hen. Over 30 ansatte i selskapet sluttet, hvor flere av dem fikk jobb i det nye studioet til West og Zampella – Respawn Entertainment.

Bobby Kotick har også hisset på seg andre spillutviklere, og var tidligere i år i offentlig munnhuggeri med spillutviklerlegenden Tim Schafer, som kalte Kotick «en pikk». Rett og slett.

Også Electronic Arts havnet i skuddlinja gjennom media, etter at Activision-sjefen kritiserte måten EA håndterer sine spillstudioer på. Mens EA slo tilbake med å si at han ødelegger «Call of Duty» gjennom sin arroganse.

toppen av AskMen.coms innflytelsesliste finner vi tv-verten John Stewart fra The Daily Show, der hans kamp mot høyreorienterte media-giganter har blitt trukket fram.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3