«BioShock» 2 har fått slippdato

Utgiverne i 2K Games bekrefter nå slippdatoen for «BioShock 2». Spillet lanseres samtidig over hele verden.

18. september 2009 18:11

Alle utgavene av «BioShock 2» – både til PC, PlayStation 3 og Xbox 360 – slippes samme dag, bekrefter utgiveren 2K Games. Og datoen du bør bite deg merke i om du venter spent på nettopp dette spillet, er 9. februar.

Tidligere i sommer gikk 2K Games ut og fortalte at de hadde utsatt spillet. Grunnen de oppga var dels at man trengte mer tid på poleringen, men det kan også være taktiske grunner som ligger bak.

Fokuset rundt julesalget i år kan nemlig stå mellom en håndfull giganttitler, som «Call of Duty: Modern Warfare 2», «Forza Motorsport 3», «Assassin’s Creed II» og «Uncharted 2: Among Thieves».

RAPTURE, TI ÅR ETTER

Kanskje fryktet man at «BioShock»-oppfølgeren ville drukne litt i blant det kobbelet av blockbusterspill?

Dessuten var 2Ks regnskap for inneværende såpass dårlig at man velger å flytte de store titlene sine til 2010, i håp om at finanskrisen avtar og knepne lommebøker igjen flommer over når de lander på ymse spillbutikkdisker.

I spillet får du tre inn i rollen som en Big Daddy, skurkefiguren fra det første spillet.

Og det er ikke en hvilken som helst Big Daddy du spiller som. Du får nemlig utfolde deg som den aller første. I og med at du besitter skjebnen til den opprinnelige kjeltringen i fra BioShock, trengs det nye fiender.

Les også: Utviklerne snakker ut om oppfølgeren.
Les også: Multiplayer i «BioShock 2».

Og frem trer de såkalte Big Sisters. Minst like gåsehusfremkallende ut i fra utseendet og førsteinntrykk. Undervannsbyen Rapture, som tok oss med storm i det første spillet, er fortsatt sentral i det nye spillet.

Ti år etter begivenhetene i det første spillet – der du som en overlevende etter et flykræsj, finner veien ned til en falleferdig Utopia som fullstendig hadde gått av hengslene – fortsetter snart historien med «BioShock 2».

Les også: Vår anmeldelse av «BioShock».
Se også: Se 9 minutter med
«BioShock 2»

.

2K Games har store planer om å bringe spillmerkenavnet videre, til et litt annet publikum enn de som eier en PC eller en konsoll. Arbeidet med å lage en spillefilm er nemlig godt i gang.

Nylig skrev vi om regissør Gore Verbinski («Pirates of the Caribbean»), som opprinnelig hadde jobbet med forarbeidet med å få lagd en BioShock-film, som måtte kaste inn håndkleet.

Ny regissør er Juan Carlos Fresnadillo, som tidligere har lagd zombiefilmen «28 Weeks Later».

«BioShock 2» slippes 9. februar over hele verden, og spillet kommer ut til PlayStation 3, PC og Xbox 360.

Se video, sluppet i forbindelse med PAX-messen nettopp, som omhandler multiplayerdelen av spillet:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3